YLE Puheen laajennustyö käynnissä

kirjoittanut

kategoriassa

YLE-logoDigita muokkaa YLE Puheen lähetysverkkoa valtakunnalliseksi. Tähän saakka lähes valtakunnallisesti ULA-taajuuksilla kuulunut puheradio saa useille lähettimilleen lisätehoa. Myös uusia taajuuksia otetaan Puheen käyttöön. Suurimmat muutokset koetaan Satakunnassa ja Keski-Suomessa, joissa YLE Puhe saa käyttöönsä YleX:n suurtehotaajuudet. YleX siirtyy alueilla nykyisille Puheen taajuuksille.

YLE Puheen valtakunnallistumisen pitäisi olla valmis tämän vuoden loppuun mennessä. Viestintävirasto on myöntänyt tehonkorotuksia useille eri lähetystaajuuksille. Useimmissa tapauksissa myös lähetysantennin polarisaatio vaihtuu. Käyttöön tulee vaakapolarisaatio nykyisen pystypolarisaation tilalle.

Tehonkorotuksia tehdään vaiheittain eri puolilla Suomea. Taajuusvaihdot YleX:n kanssa toteutetaan joulukuussa. Niistä tiedotetaan Digitan ja YLE Puheen nettisivuilla, Ylen maakuntaradioissa ja Puheen lähetyksissä.

Vuodenvaihteen jälkeen Yleisradion suorat urheilutapahtumalähetykset siirretään Radio Suomesta YLE Puheeseen. Muutos tulee mahdolliseksi Puheen verkon muuttuessa valtakunnalliseksi.

Mediamonitorin artikkelissa Radioiden taajuusmuutokset ja uudet taajuudet seurataan käynnissä olevia tehonkorotuksia ja taajuusvaihtoja. Artikkelin tietoja päivitetään sitä mukaa kuin Viestintävirasto julkaisee uusia radiolupia omilla sivuillaan.

Mediamonitori