Klassisen musiikin radio Rondo vaihtaa nimeä

kirjoittanut

kategoriassa

Rondo FM -logoRondo FM:n nimi vaihtuu vaiheittain loppusyksyn aikana. Uudeksi nimeksi tulee Rondo Classic. Nimenmuutos kuuluu asematunnuksissa ja näkyy RDS-vastaanottimissa. Uusi tunnus Classic päivitetään lähetinverkkoon lähiviikkoina. Uudistusten jälkeenkin kanavan ohjelmisto pysyy lähes nykyisellään. Uutuutena kanavalla aloittaa marraskuun alussa juonnettu aamulähetys.

Rondo Classic alkaa kuulua ensi vuonna kahdella uudella kuuluvuusalueella, kun lähettimet käynnistetään Hyvinkäällä ja Valkeakoskella. Rondon taustalla oleva Classicus Oy kustantaa myös musiikkilehti Rondo Classicaa.

Mediamonitori


Kommentit

Yksi vastaus artikkeliin “Klassisen musiikin radio Rondo vaihtaa nimeä”

  1. finndx avatar

    Kyllähän se Rondo toki jo aiemminkin on kuulunut Valkeakoskella – uudesta kuuluvuusalueesta ei tässä tapauksessa voida puhua! Sen verran Tampereen lähellä kaupunki kun sijaitsee. Kyseessä on siis kuuluvuuden parantuminen uuden täytelähettimen myötä.

    Taajuuspulassa toki asemille on annettu jo vuosia sitten huonosti toimivia taajuuksia, ja vierekkäiset taajuudet klassisen musiikin ja hevimusiikin kanaville onkin ollut varsinainen älynväläys. Nyt sitten tätä virhettä korjataan kilpavarustelulla, eli myönnetään lisää häiriötä taajuuksille. Eli saadaan sopivasti häiriköityä yksi alemman taajuusosan ”keidas” kuuntelukelvottomaksi.

    Pirkanmaalla käytännössä monet asemat ovat taajuuksiltaan tuplattuja tai triplattuja. Ihan kaupunkien ydinkeskustoissa saattaa ollakin kuuluvuusongelmia, mutta muutoin maakunnassa samat alueet on katettu useammilla saman ohjelmaverkon lähettimillä taajuuksia tuhlaten. Tamperetta ja Valkeakoskea voitaisiin kutsua ”Twin Cities”. Lisäksi Tampereen lähetyspaikat sijaitsevat epäoptimaalisissa paikoissa, koska muutaman radiokanavan tapauksessa itse Tampereellekin on saman radiokanavan kuuntelijoita palvelemassa parikin taajuutta. Taajuuksien tuhlaus automaattisesti vähentää radiokanavavalikoimaa.