Nelosen urheilukanavien kanavapaikoissa muutoksia

kirjoittanut

kategoriassa

Nelonen Pro 2 -logoNelonen Pro 1 ja Nelonen Pro 2 siirtyvät marraskuun alussa uusille kanavapaikoille antennitalouksissa. Nelonen Pro 1:n kanavapaikaksi tulee 47 ja 2:n 48. Muut Nelosen maksulliset kanavat Kino (49), Perhe (50) ja Maailma (51) pysyvät entisillä paikoillaan. Järjestelyllä yhtenäistetään Nelonen Median kanavapaikkoja vastaanottimissa. Lapsille suunnattu Nickelodeon siirtyy marraskuun alussa kanavapaikalle 58.

Useimmat vastaanottimet löytävät uudet kanavat automaattisesti, kun kanavahaku on käynnistetty. Joissakin vastaanottimissa pitää kuitenkin suorittaa tehdasasetusten palautus ennen kanavahaun käynnistämistä, jotta kanavapaikkojen muutokset päivittyisivät. Kanavapaikkanumeroinnin muutos ei vaikuta maksu-tv-tilauksiin, vaan tilatut kanavat näkyvät tilauksen mukaisesti uusilla kanavapaikoilla kanavahaun jälkeen.

Verkko-operaattori Digita tarjoaa tilapäiseen tv- ja radiolähetyskäyttöön Estradi-kanavaa, joka toimii 1.11. alkaen kanavapaikalla 18. Estradilla lähetettävien ohjelmien sisältöalueita voivat olla esimerksiksi perinteiset tv- ja radio-ohjelmat, koulutukset, tapahtumat tai urheilulähetykset. Lähetykset voivat tarvittaessa olla salattuja ja sitä kautta näkyvissä vain halutulle kohderyhmälle, Digitan sivuilla kerrotaan.

Tilapäiset toimiluvat myöntää Viestintävirasto. Kertaluonteiset lähetykset ja vuorovaikutteiset palvelut eivät tarvitse toimilupaa.

Mediamonitori – Digita