Uusi lastenradio vauhtiin tammikuussa

kirjoittanut

kategoriassa

Internetissä toimiva Lasten Oma Radio aloittaa lähetykset tammikuun alussa. Lastenmusiikkia ja lapsille suunnattuja ohjelmia kuullaan osoitteessa lastenradio.fi aamukuudesta iltakuuteen. Satuja, lastenkuunelmia ja lasten uutisia tuottavan radion taustalla on muusikko ja toimittaja Luca Gargano.

Uusi lastenradio toimii aluksi pääasiassa vapaaehtoisvoimin. Gargano kertoo Helsingin Sanomille, että kanavan tarkoituksena on tuottaa sen verran, että se pysyy pystyssä. Gargone aikoo ainakin aluksi olla kanavan ainoa täysipäiväinen työntekijä.

Tarve lastenradiolle lisääntyy, koska Yleisradio on ilmoittanut vähentävänsä lastenohjelmiensa määrää. Garganon mukaan Suomessa tehdään paljon hyvää lastenmusiikkia, jota ei nykyään kuule juuri mistään.

Lasten Oma Radio pysyttelee aluksi vain nettiradiona. Myöhemmin sille haetaan tilapäistä lupaa ula-taajuudelle. Lastenohjelmien ulkopuolella kanavalla soi klassinen musiikki.

Mediamonitori – HS