Porin Eazy 101 jo lähtökuopissa

kirjoittanut

kategoriassa

Radio Porin yhteyteen perustettava nuorten ja nuorten aikuisten radiokanava Eazy 101 aloittaa lähetykset tammikuussa. Taajuudella 101,0 MHz kuuluva nuorisoradio suuntaa ohjelmansa alle kolmekymppisille aktiivisille kaupunkilaisille. Kanavan tavoitteena on luoda Porin seudulle nuorten yhteisöllinen media, joka kertoo ilmiöistä, tapahtumista, kulttuurista ja paikallisista asioista. Aseman taustalla on Radio Porin omistajayhtiö Mediatakojat Oy.

Eazy 101 soittaa uusimpien hittien lisäksi radiossa harvemmin soitettavaa valtavirrasta poikkeavaa musiikkia. Radiokanava tulee toimimaan myös satakuntalaisten bändien esilletuloalustana.

Uusi radio haluaa edistää satakuntalaista nuorisokulttuuria tarjoamalla paikallisille toimijoille foorumin, jonka kautta he voivat nostaa esiin tärkeiksi kokemiaan aiheita. Eazy 101:stä luodaan vahvasti yhteisöllinen tuote. Kanavasta, sen internetsivuista ja Facebook-ryhmästä rakennetaan kokonaisuus, joka toimii kohtauspaikkana ja mahdollistaa kanavan tekijöiden ja kuuntelijoiden vuorovaikutuksen.

Eazy 101 tarjoaa juonnettua ohjelmaa maanantaista perjantaihin kello 15-17. Lisäksi ohjelmistossa on eri teemoista rakentuvia ohjelmia, joissa käsitellään muun muassa musiikkia, kulttuuria, opiskelua ja urheilua. Iltapäivälähetykset juontaa kanavan toistaiseksi ainoa vakituinen työntekijä, tuottaja Laura Aimola. Hänen lisäkseen radioon saatetaan palkata myöhemmin toinenkin vakituinen työntekijä. Avustajajoukkoa tarvitaan 10-20 henkilön verran, ja neuvottelut tekijöiden saamiseksi esimerkiksi Satakunnan ammattikorkeakoulusta ovat käynnissä.

Aimola peräänkuuluttaa nuorilta ohjelmaideoita. Myös ohjelmantekijöitä kaivataan. Radion yhtenä ideana on luoda mediaa opiskeleville nuorille mahdollisuus kurottaa tulevaisuudessa kohti isompia haasteita. Eazy 101 tekee ohjelmayhteistyötä myös Radio Porin kanssa. Kanavasta ei kuitenkaan aiota tehdä kilpailijaa Radio Porille, joka on suunnattu aikuisväestölle.

Eazy 101:n toimitaan on haettu mallia Joensuun Oi fm:stä ja Turussa toimineesta Zoom FM:stä. Suoraa kopiota kummastakaan asemasta ei kuitenkaan ole Poriin syntymässä.

– Porista ja lähialueilta ei toistaiseksi löydy radiokanavaa tai muuta mediaa, joka olisi kokonaan suunnattu nuorelle kohderyhmälle ja joka vielä tavoittaisi sen. Eazy 101:n perustamisen tarkoitus on tuoda tähän muutos. Haluamme tehdä uuden kanavan rennolla otteella nuorten lähtökohdista heidän tarpeisiinsa. Tämä tulee olemaan hieno ja tärkeä lisä satakuntalaiseen mediakenttään, Aimola näkee.

Eazy 101:n signaali kantaa noin 40 kilometrin päähän Porista. Kanavaa voi kuunnella myös netissä osoitteessa www.eazy101.fi.

Mediamonitori


Kommentit

Yksi vastaus artikkeliin “Porin Eazy 101 jo lähtökuopissa”

  1. Mikko Haajamo avatar
    Mikko Haajamo

    😀
    Saatiin vihdoin ja viimein poriin toinenkin kaupallinen radioasema.
    Jolla on sama omistajataho.