Järviradio laajentaa Turkuun ja Kurikkaan

kirjoittanut

kategoriassa

Järviradio-logoLyhytaikaisilla radioluvilla uusia kuuluvuusalueita valloittava Järviradio käynnistää lähetykset Varsinais-Suomessa ja Kurikassa. Turkulaiset pääsevät nauttimaan Järviradion ohjelmatarjonnasta lokakuusta alkaen taajuudella 101,9 MHz. Kurikkalaisille ohjelmaa lähetetään taajuudella 91,3 MHz. Molemmilla taajuuksilla tehoa saa olla enintään 50 wattia. Luvat ovat voimassa kolme kuukautta kerrallaan. Turun seudun lähetin asennetaan Digitan tv-asemalle Kaarinaan.

Järviradion tavoitteena on pysyä äänessä lyhytaikaisten teknisten lupien turvin. Turun seudun taajuus tulee kuitenkin vaihtumaan viimeistään vuodenvaihteessa. Taajuus siirtyy pitkäaikaisella luvalla lähettävän Basson käyttöön tammikuussa.

Järviradio jatkaa lähetyksiä teknisillä radioluvilla myös Kankaanpäässä, jossa uusi taajuus 100,7 MHz otetaan käyttöön lauantaina. Riihimäellä Järviradio kuuluu taajuudella 102,3 MHz. Helsingissä lähetykset jatkuvat loppuvuoden ajan 105,5 MHz:llä. Seinäjoen pientehotaajuus on 99,1 MHz ja Alajärven keskustan 100,0 MHz.

Keski-Pohjanmaan taajuudet sen sijaan muuttuvat. Järviradio kuuluu lokakuun alusta lukien Kokkolassa taajuudella 100,5 MHz. Kannuksessa taajuus on 93,3 MHz ja Kaustisella 92,4 MHz. Lähetystehot ovat 50 wattia.

Järviradion uusi ohjelmistolupa tulee voimaan vuodenvaihteessa. Seinäjoen ja Alajärven tilapäistaajuudet liitetään tällöin ohjelmistolupaan. Etelä- ja Keskin-Pohjanmaan lisäksi Järviradio jatkaa isommilla tehoilla myös Keski-Suomessa ja teknisillä luvilla Kankaanpäässä, Riihimäellä, Kaarinassa ja Helsingissä.

Järviradion kanssa yhteistyötä tekevä Järviradio Pirkanmaa siirtyy Tampereella taajuudelle 89,0 MHz. Taajuus on ollut viime keväästä saakka Radio SUNin käytössä. Järviradio Pirkanmaan muut taajuudet ovat 94,5 MHz (Hämeenkyrö) ja 99,6 MHz (Parkano).

Mediamonitori