Sanomalta ostotarjous ProSiebenSat1:n Benelux-toiminnoista

kirjoittanut

kategoriassa

ProSiebenSat1-logo

Sanoma Oyj haluaa ostaa mediakonserni ProSiebenSat1:n tv-toiminnot Benelux-maissa. Sanoma jätti yhdessä paikallisten kumppaniensa kanssa ostotarjouksen ProSiebenSat1:n toiminnoista Belgiassa ja Hollannissa. Varmuutta siitä, että Sanoma valitaan neuvotteluihin tai että mahdolliset neuvottelut johtaisivat yritysjärjestelyyn ei ole, yhtiön pörssitiedotteessa todetaan. Sanoma kieltäytyy kommentoimasta asiaa tässä vaiheessa.

ProSiebenSat1 -yhtiö omistaa Suomessa tv- ja radioasemia pyörittävän SBS:n. Helmikuussa ProSiebenSat1 ilmoitti myyvänsä SBS:n toiminnot Pohjoismaissa, Benelux-maissa ja Itä-Euroopassa.

Sanoma-konsernin Sanoma Trade -liiketoimintaryhmä myy Romanian lehtijakelu- ja kioskiliiketoimintansa Rautakirja Romania S.A.:n ja R-Kiosk Romania S.A.:n toimitusjohtajalle Dan Vasilelle. Sanoma kirjaa kaupasta toisen neljänneksen tulokseensa noin kahdeksan miljoonaa euroa kertaluonteisia rakennejärjestelykuluja.

Kauppa on osa Sanoman strategiaa, jonka mukaan se keskittää liiketoimintaansa ja panostaa erityisesti kuluttajille suunnattuihin mediatuotteisiin ja oppimisratkaisuihin. Aiemmin yhtiö myi elokuvajakeluyhtiö Finnkinon.

Mediamonitori


Kommentit

Yksi vastaus artikkeliin “Sanomalta ostotarjous ProSiebenSat1:n Benelux-toiminnoista”

  1. Mikko Haajamo avatar
    Mikko Haajamo

    😀
    Hieno juttu, ostaisipa joku muukin yritys toisen yrityksen nimiinsä.