Anvian teräväpiirtotestit käyntiin pääkaupunkiseudulla

kirjoittanut

kategoriassa

Anvia-logoAnvia aloittaa teräväpiirtotestilähetykset pääkaupunkiseudulla ensi keskiviikkona. Testejä tehdään marraskuun aikana arkipäivisin vaiheittain ensin päiväsaikaan ja 25.11. alkaen ympärivuorokautisesti. Testilähetyksillä valmistaudutaan helmikuussa 2011 käynnistyviin varsinaisiin teräväpiirtolähetyksiin. Valtioneuvosto myönsi keväällä Anvialle kaksi verkkotoimilupaa maanpäälliseen televisiotoimintaan UHF-kanavilla. Molemmat toimiluvat ovat voimassa vuoden 2016 loppuun.

Kanavanipun F toimilupa on valtakunnallinen ja kanavanippu HD3:n näkyvyysalue on eteläinen Suomi. Kummassakin kanavanipussa voidaan lähettää sekä teräväpiirtolähetyksiä että nykyisiä standardilähetyksiä. Lähetyksissä käytetään DVB-T2 -standardia ja MPEG4-pakkaustekniikkaa.

Anvia hyödyntää lähetyksissään Digitan tv-mastoja. Tästä johtuen kuluttajan en tarvitse hankkia uutta UHF-antennia.

Mediamonitori – Anvia