Inarin lähettimiä uuteen mastoon

kirjoittanut

kategoriassa

Digita-logo

Digita ottaa käyttöön uuden lähetyspaikan Inarin Jänispäässä tiistaina 5. lokakuuta. Jänispään mastoon siirretään Yleisradion Näätämössä sijaitsevat lähettimet. Lähetyspaikan vaihto parantaa Näätämöstä siirtyvien radiokanavien kuuluvuutta Sevettijärven ja Kirakkajärven alueella sekä yleisesti kuuluvuutta Näätämöön johtavalla tiellä 971.

Uuteen mastoon siirtyvät YLE Radio 1 (87,6 MHz), YleX (89,9 MHz), YLE Radio Suomi (97,4 MHz) ja YLE Sámi Radio (103,3 MHz). Näätämöön Norjan rajan tuntumaan jäävät Norjan radion NRK:n ohjelmia P1 (95,5 MHz) ja P2 (96,7 MHz) välittävät lähettimet. Siirto aiheuttaa joitakin lyhyitä katkoja kello 9-16 välillä.

Digitalla on Inarissa useita lähetyspaikkoja. Jänispään asemien lähetysteho on 1 kW. Lisätietoa taajuuksista saa muun muassa Mediamonitorin taajuuslistasta.

Mediamonitori – Digita