Televisioon neljä uutta ohjelmistolupaa

kirjoittanut

kategoriassa

LVM-logoHallitus on päättänyt myöntää neljä uutta television antenniverkon ohjelmistolupaa. Uudet toimiluvat sijoittuvat B-, C- ja E-kanavanippuihin, ja ne ovat voimassa vuoden 2016 loppuun asti. Uudet luvat menivät URHOtv Oy:lle, MTV Oy:lle, SBS Finland Oy:lle ja Sanoma Television Oy:lle. Lisäksi hallitus päätti muuttaa SuomiTV:n toimilupaa.

Tilapäisillä toimiluvilla lähettänyt URHOtv jatkaa toimintaansa vakituisesti koko maan kattavassa B-kanavanipussa. Kanavan ohjelmisto sisältää mm. kotimaista jääkiekkoa, jalkapalloa, koripalloa ja lentopalloa. MTV Oy saa puolestaan uuden ohjelmistoluvan myötä jatkaa CANAL+ Sport 2 -kanavan lähetyksiä C-nipussa. Valtioneuvosto piti kanavaa merkittävänä osana CANAL+ -pakettia.

E-kanavanippuun myönnettiin kaksi uutta ohjelmistolupaa, joiden haltijat ovat SBS Finland Oy ja Sanoma Television Oy. SBS:n lupa on ilmaiselle musiikkiviihdekanava The Voice TV:lle, joka on tähän asti toiminut sisaryhtiö TV5 Finlandin toimiluvalla primetimen ulkopuolella. Uusi lupa eriyttää TV Viiden ja The Voice TV:n erillisiksi kanaviksi. Sanoma Television sai luvan maksulliselle Nelonen Maailma -kanavalle, joka esittelee eri maita ja kulttuureja sekä maapallon monimuotoisuutta erilaisten kohdeohjelmien ja dokumenttien avulla.

SuomiTV:n luvanhaltija Family Channel Oy:n toimilupaa muutettiin niin, että kanava siirtyy nykyisestä kanavanippu E:stä kanavanippuun A. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että kanava alkaa näkyä koko maassa.

Mediamonitori