Järviradio laajentaa Kankaanpäähän perjantaina

kirjoittanut

kategoriassa

Järviradio-logoJärviradio alkaa kuulua Kankaanpään keskustassa lokakuun alussa. Järviradion lähetykset käynnistyvät perjantaina 1. lokakuuta taajuudella 101,7 MHz. Tilapäinen radiolupa on voimassa kolme kuukautta kerrallaan, ja suurin sallittu lähetysteho on 50 wattia. Järviradio toimii yhteistyössä Radio Kankaanpään kanssa.

Kolmen kesän ajan Kankaanpäässä pesäpalloselostuksia ja rock-musiikkia tarjonnut Radio Kankaanpää jatkaa toimintaansa Järviradion alaisuudessa. Suurin osa viikon ohjelmista tulee Järviradion päästudiolta Alajärveltä, mutta tekninen paikallislupa mahdollistaa myös paikallislähetykset Kankaanpään taajuudella. Järviradio Kankaanpään toiminnasta vastaava Jussi Valli pitää mahdollisena, että iltaisin ja viikonloppuisin kuullaan taajuudella paikallista ohjelmaa.

– Periaatteessa yhteistyö helpottaa meidän toimintaamme täällä Kankaanpäässä. Teosto-suojatun musiikin soittaminen esimerkiksi tuo paikallislähetyksiimme uusia mahdollisuuksia, Valli pohtii.

Ohjelmapäällikkö Markku Mäenpää lupaa uuden taajuuden tarjoavan myös kankaanpääläisiä kiinnostavia aiheita.

– Taajuudella soi tietysti Järviradion peruskaavion mukainen ohjelma, mutta toiveissa on, että tulisi Kankaanpään kaupunginvaltuuston kokouksia ja mahdollisesti seurakunnan ohjelmia sekä muuta paikallista, Mäenpää kommentoi.

Vuodesta 1987 toiminut Järviradio on viime vuosina hivuttautunut myös Etelä-Pohjanmaan ulkopuolelle. Asema sai neljä vuotta sitten toimiluvan Keski-Suomeen, jossa sillä on kolme taajuutta. Vuoden 2008 lopulla Järviradio aloitti lähetykset lyhytaikaisten teknisten lupien turvin Helsingissä taajuudella 105,5 MHz. Myöhemmin Järviradio laajensi Riihimäelle, jossa taajuus on 102,3 MHz. Riihimäellä kuullaan Kankaanpään tavoin paikallisia lähetyksiä lähinnä sunnuntaisin.

Järviradio lähettää pienitehoisilla lähettimillä myös Seinäjoella ja Alajärven keskustassa. Näiden lähetinten tarkoitus on parantaa aseman päätaajuuksien kuuluvuutta.

Järviradio hakee lupaa myös uudelle paikallisradiolle pääkaupunkiseudulle. Espoon lähetystaajuuden 99,4 MHz saaja päätetään valtioneuvostossa lokakuun alkupuolella.

Mediamonitori