Zoom FM halutaan pysyväksi

kirjoittanut

kategoriassa

Zoom FM -logoTurun keskustassa ja lähialueilla kuuluva nuortenkanava Zoom FM jatkaa toimintaansa toistaiseksi kolme kuukautta voimassa olevilla radioluvilla. Nuorille turkulaisille suunnattua radiokanavaa pyörittävä Turun Paikallisradio Oy aikoo kuitenkin hakea kanavalle pysyvämpää lupaa, joka mahdollistaisi suuremman lähetystehon käyttämisen. Asiasta kertoo kaupunkilehti Aamuset. Zoom FM:n suurin sallittu teho on 50 wattia.

Lokakuussa 2008 aloittanut Zoom FM on kasvattanut suosiota erityisesti viime kevään ja kesän aikana tuottamalla muun muassa monipuolisia erikoismusiikkiohjelmia. Syksyn tullen kanavalle tulee jälleen uusia ohjelmantekijöitä turkulaisesta media-alan koulutusta antavasta oppilaitoksesta. Radiokanava toimii vapaaehtoisvoimin ja se on osa TS-Yhtymän omistamaa Turun Paikallisradio Oy:tä. Radioyhtiön muita kanavia ovat Auran Aallot ja Radio Melodia.

Turussa taajuudella 93,4 MHz kuuluva Zoom FM on saavuttanut suosiota pienestä lähetystehosta huolimatta. Kuvassa radiokanavan tuottaja Markku Liukkonen (Kuva: Tero Toivonen).

Mediamonitori – Aamuset