The Voice / TV Viisi laajenevat Turun näkyvyysalueelle

kirjoittanut

kategoriassa

TV Viisi -logoJakelukapasiteettipulan takia Turun tv-lähettimen tarjonnasta puuttuneet The Voice TV ja TV Viisi alkavat näkyä Varsinais-Suomen antennitalouksissa lokakuun alussa. Molempien kanavien näkyvyysalue laajenee noin 150 000 antenni-tv-kotitaloudella. Tähän saakka kanavien lähetyksiä on voinut seurata Turun seudun kaapelitalouksissa.

TV Viisi ja The Voice TV ovat kanavapaikalla 10 lähettäviä valtakunnallisia maksuttomia kanavia. TV Viisi lähettää ohjelmaa joka päivä kello 18.00-01.00. Muun ajan kanavapaikalla voi seurata SBS Finlandin omistaman The Voice TV:n lähetyksiä. TV Viiden omistaa TV 5 Finland, joka kuuluu samaan konserniin kuin SBS Finland.

Johtaja Jaakko Harno Digita Oy:stä kertoo, että uusien kanavien saaminen Turun näkyvyysalueelle tuli mahdolliseksi, koska liikenne- ja viestintäministeriö muutti TS-Yhtymään kuuluvan paikallisen Turku TV:n lupaehtoja. Turku TV:n siirtonopeutta laskettiin neljästä kahteen megabittiin sekunnissa, jolloin Turun kanavanipusta C vapautui kaistaa uusille kanaville.

Harno arvioi, että uusien kanavien näkyminen antenni-tv-talouksissa saattaa vaatia vastaanottimien kanavahaun tekemisen uudelleen.

Digita ja TV Viisi solmivat uuden jakelusopimuksen, joka pitää TV Viiden ja The Voice TV:n Digitan verkossa vuoden 2016 loppuun.

Mediamonitori