NRJ:lle uusi taajuus Taivalkoskella

kirjoittanut

kategoriassa

NRJ-logoRadio NRJ:n taajuus vaihtuu Taivalkoskella Pohjois-Pohjanmaalla. NRJ siirtyy taajuudelle 102,2 MHz. Samalla Taivalkosken radio- ja tv-asemalla sijaitsevan lähettimen teho nousee kahteen kilowattiin. NRJ:lle myönnetty aiempi taajuus 94,6 MHz poistuu samalla vakiokäytöstä.

NRJ joutuu vaihtamaan taajuutta, koska taajuusasioista vastaava Viestintävirasto ja Venäjän taajuusviranomaiset eivät ole päässeet yksimielisyyteen joistakin Pohjois-Suomessa käytössä olevista taajuuksista. Taajuuksien käyttöönotto edellyttää naapurimaiden hyväksynnän, mitä Venäjältä ei ole saatu.

Uuden taajuuden käytön venäläisviranomaiset hyväksyvät. Tähän asti NRJ on kuulunut Taivalkoskella pienemmällä teholla. Viestintävirastosta kerrotaan, että Pohjois-Suomessa on vireillä vielä joitakin taajuusmuutoksia, jotka johtuvat Venäjän vaateista.

Mediamonitori