Ryynänen haluaa lisää radioita taajuuksille

kirjoittanut

kategoriassa

SBS-logoMediakonserni SBS Finlandin toimitusjohtaja Leena Ryynänen näkee Suomessa olevan edelleen tilaa uusille kaupallisille radiokanaville. Ryynäsen mielestä nykyinen tarjonta on monipuolista, mutta markkinat kestäisivät, vaikka lisäkanavia perustettaisiin. Nykyisten osavaltakunnallisten radioiden tilannetta hän pitää hyvänä.

Ryynäsen mukaan on todennäköisenä, että valtiovalta ei aseta nykyisen, vuoden 2011 loppuun asti jatkuvan toimilupakauden aikana uusia taajuuksia haettaviksi. Uusia toimilupia myönnetään vasta kolmen vuoden kuluttua ja silloin myös SBS aikoo olla aktiivisesti mukana. Yhtiö haluaa nykyisin internetissä kuuluvan Radio Cityn takaisin radioaalloille.

– Tietysti haemme Citylle toimilupaa sitten, kun sellainen on taas haettavana. Cityn brändiä pidetään elossa lähettämällä nettiradiota, Ryynänen kuvailee.

Hän vahvistaa samalla, että SBS ei parhaillaan käy neuvotteluja rock-painotteisten Cityradioiden avaamiseksi uusille paikkakunnille, mutta yhtiöllä on kuitenkin kiinnostusta tuoda Cityradioita uusille alueille. Nykyiset Cityradiot eli Radio 957, Radio Mega, Radio Jyväskylä ja Radio Sata ovat paikallisia rock-asemia. Samanlaista ohjelmaa lähettävät myös Radio Ramona ja City Pohjanmaa.

– Cityradioiden ja Radio Cityn musiikkiformaatti eroaa toisistaan. Cityn tekijöillä on mahdollisuus tehdä kokeilevaa soittolistaa, koska kanava toimii netissä. Cityradiot puolestaan tavoittavat niitä, jotka pitävät rock-klassikoista ja vaikkapa jääkiekosta. Asemat tavoittelevat sellaista rock-kansaa, joka on Radio Cityn kuuntelijoita jonkin verran varttuneempaa, Ryynänen täsmentää.

Ryynänen ampuu alas arvelut siitä, että paikallisia Cityradioita alettaisiin tuottaa keskitetysti. Asemat säilyvät paikallisina, jolloin studiopaikkakunnilla tuotettua ohjelmaa kuullaan arkisin aamukuudesta iltakuuteen. Lisäksi kanavien erikoisohjelmat jatkuvat entiseen malliin.

Myös Suomen Radioiden Liitto SRL:n puheenjohtajana toimiva Ryynänen kokee radiokentän monipuolistuneen. Musiikkiformaateista ainoastaan klassisen musiikin radioita Suomeen mahtuu vain yksi, mutta muita useampia.

– Kun reilut 20 vuotta sitten puhuttiin, että Helsinkiin mahtuu enintään kaksi kaupallista paikallisradiota, niin nykyään täällä kuuluu ainakin 15 kaupallista asemaa. Taajuuksille pitäisi saada vielä nykyistäkin enemmän asemia, Ryynänen pohtii.

Hukala.net