Radio Scandinavia aloittamassa koelähetykset Porista

kirjoittanut

kategoriassa

Radio Scandinavia 963 AM suunnittelee koelähetysten aloittamista Digitan keskiaaltoasemalta Porin Preiviikistä. Koeohjelmaa lähetettäisiin sunnuntaisin kello 21.00-01.00 Suomen aikaa. Asiasta raportoiva Radiomaailma-lehti kertoo, että ohjelmat lähetettäisiin pääasiassa ruotsiksi taajuudella 963 kHz. Lähetykset olisi tarkoitus laajentaa kuulumaan viikon jokaisena päivänä.

– Lähetyksiä olisi iltaisin ja sunnuntaisin. Ohjelmat tehdään Malmössä, jonne rakennetaan uusi studio, Hukala.netin tavoittama radiomies Roy Sandgren sanoo.

Ohjelmat olisi suunnattu yli 50-vuotiaille kuuntelijoille. Ohjelmissa kuultaisiin tanssimusiikkia, vanhoja iskelmiä ja big band -musiikkia. Lähetykset kuuluisivat Suomessa, Ruotsissa, Pietarissa, Baltiassa sekä Puolan ja Saksan pohjoisosissa. Porin keskiaaltolähettimessä on tehoa 600 kilowattia.

– Olemme tietysti halukkaita ostamaan koko Porin radioaseman, sekä keskiaallot että lyhytaallot. Neuvottelut Digita Oy:n ranskalaisen pääomistajan kanssa on tarkoitus aloittaa ensi talvena, Sandgren haaveilee. Hänen mukaansa taajuus 963 kHz on kuuluvuudeltaan hyvä.

Radio Scandinavialla oli toimilupa Ahvenanmaalle taajuudelle 603 kHz. Kahdesti äänessä ollut asema lopetti toimintansa elokuussa 2005. Aseman omistaja Roy Sandgren peruutti toimilupansa viime vuonna.

Hukala.net