YLE Areena myös televisioon

kirjoittanut

kategoriassa

YLE-logo Yleisradion internet-palvelu Areena laajenee toukokuussa myös televisioon. YLE Areena toimii uudessa laiteympäristössä verkkoyhteydellä varustetulla digisovittimella, jossa Areenaa voidaan käyttää kaukosäätimellä. Laitteella voi katsella myös muita netti-tv -kanavia. Ensimmäinen verkkoyhteyden sisältävä tallentava sovitin tulee markkinoille muutaman viikon kuluttua.

Areenan tv-palvelu toimii kokeiluna, minkä vuoksi sen kautta katsottujen tv-ohjelmien kuvanlaatu on sama kuin verkossa käytettäessä. YLE:n mukaan palvelua kehitetään kuitenkin yhä paremmin televisioympäristöön sopivaksi. Yhtiö on toteuttanut hankkeen yhdessä Medionin, moreTV:n, ja Microsoftin kanssa. Käyttäjille on luotu oma televisioympäristöön sopiva rajapinta.

Tällä hetkellä Areenassa on yli 400 ohjelmaa. YLE:n Uusien palveluiden päällikkö Jari Lahti kertoo, että myöhemmin tänä vuonna tullaan parantamaan sekä Areenan kuvanlaatua että muiden kuin Windows-käyttäjien yhteyttä Areenaan.

– Yleisradio ei ole sitoutunut vain Microsoftin formaatteihin, vaan haluaa tukea monenlaisia laitteita ja ohjelmistoja, Lahti selvittää.

YLE:n toimitusjohtajan Mikael Jungnerin mukaan Areenan tuominen televisioon on koko alaa mullistava avaus.

– Areenan tuonti televisioon digisovittimen kautta lunastaa osaltaan niitä odotuksia, joita digitaalisen television kaksisuuntaisuuteen asetettiin viime vuosikymmenellä. Tekniikka vain on eri, Jungner arvioi.

YLE Areena avattiin kesällä 2007. Sen ohjelmia katsotaan ja kuunnellaan kuukaudessa yli kaksi miljoonaa kertaa.

Areena on tähän asti ollut kaikkien internetin käyttäjien tavoitettavissa. Myöhemmin tänä vuonna osa sen sisällöstä vaatii käyttäjän rekisteröitymisen. Rekisteröityminen puolestaan edellyttää maksetun tv-maksun.

Hukala.net – YLE, Tietokone, ITviikko