Digitan mobiili-tv-verkkoon lisää tukiasemia

kirjoittanut

kategoriassa

Digita-logoDigita on laajentanut mobiili-tv-verkkonsa kattamaan noin 40 prosenttia maamme väestöstä. Yhtiö kertoo, että useita uusia verkon tukiasemia on valmistunut eri puolilla Suomea. Digita vastaa DVB-H-tekniikalla toteutettavasta maanpäällisestä mobiili-tv-lähetysverkosta ja verkon kanavien hallinnoinnista verkko-operaattorina. Verkko kattaa nyt pääkaupunkiseudun laajasti sekä Tampereen, Turun ja Oulun alueet. Digitan tavoitteena on laajentaa verkkoa valtakunnalliseksi.

Uusimmat paikkakunnat mobi-tv-verkossa ovat Järvenpää, Kirkkonummi, Nurmijärvi, Hyvinkää, Salo, Tuusula, Tyrnävä, Vihti ja Ylikiiminki. Lähiaikoina on valmistumassa tukiasemia myös Hyrylään, Lohjalle, Mäntsälään ja Sipooseen.

Digitan MobiiliTV on palvelu, joka mahdollistaa television katselun liikuteltavalla päätelaitteella missä vain verkon toiminta-alueella. Se tarjoaa myös radiolähetyksiä, joihin on lisätty visuaalisia elementtejä ja lisäpalveluita.

Päätelaitteista mobiili-tv-verkossa toimivat Nokia N92- ja Nokia N77 -mallit. Uusimpana päätelaitteena markkinoille on tulossa Nokia N96 -malli.

Hukala.net – ITviikko