Radio Free Your Mind ulalle toukokuun ajaksi

kirjoittanut

kategoriassa

Nuorten oma radiokanava Radio Free Your Mind kajahtaa jälleen eetteriin 2. toukokuuta Helsingissä taajuudella 102,4 MHz. Helsingin kaupungin Nuorisoasiainkeskuksen radioasema lähettää nuorten itse tekemiä ohjelmia ula-taajuudella neljättä kertaa. Radio Free Your Mind kuuluu pääkaupunkiseudulla 30.5. asti. Nettilähetykset jatkuvat ympäri vuoden osoitteessa www.freeyourmind.fi.

Mediakeskus Hattutehtaassa Helsingin Lönnrotinkadulla sijaitsevan radion tekijät ovat 14-19-vuotiaita. Tekijät ovat löytäneet tiensä radioon koulujen tai mediakeskuksen nettisivujen kautta. Tietoa mahdollisuudesta tehdä radio-ohjelmia on lisäksi kulkeutunut nuorille kaverien ja tuttujen kautta.

Radiotoiminnan ohjaaja Eevi Savolainen Helsingin kaupungin Nuorisoasiainkeskuksesta kertoo, että ohjelmaideat ovat nuorten itsensä kehittämiä.

– Radion sisältö on hyvin soppamainen setti. Sieltä löytyy aiheita laidasta laitaan. On rokkia ja hoppia, aiheita asiasta ja asian vierestä, Savolainen kuvailee.

Kuukauden mittaisen toimiluvan lisäksi Radio Free Your Mind kuuluu netissä ympäri vuoden. Puhetta ja juonnettua ohjelmaa lähetetään normaalisti Hattutehtaan aukioloaikoina eli tiistaista perjantaihin noin kello 17-21. Tilapäisluvan aikana juontoja on myös päivälähetyksissä, Savolainen lupaa. Muina aikoina, esimerkiksi koulujen kesälomien aikaan, radiossa pyörii soittolista. Sen lomassa on myös haastatteluja.

Radio Free Your Mind on mukana Suomen suurimman bänditapahtuman Äänen ja Vimman semifinaalissa ja finaali-illassa 5.-10.5. Radio lähettää tapahtuman bändikatselmuksen tunnelmat tuoreeltaan suoraan kulttuuriareena Gloriasta Helsingistä. Luvassa on esitysten lisäksi bändi-, tuomari- ja yleisöhaastatteluja.

Elokuvaohjaaja Jouko Aaltonen tulee radioon kertomaan uusimmasta dokumentistaan Punk – tauti joka ei tapa 15.5.

Radio Free Your Mindin kevään päätteeksi nuoret järjestävät oman radiogaalansa, Frisbee Awardsin Gloriassa. Gaalassa palkitaan vuoden aikana ansioituneita toimittajia sekä artisteja eri kategorioissa. Frisbee Awardseissa esiintyy joukko nuorten bändejä.

Radio Free Your Mindin puheohjelmat käynnistyvät kesätauon jälkeen uudelleen syksyllä. Savolaisen mukaan uusia tekijöitä otetaan mielellään vastaan. Lisätietoja saa radion kotisivuilta.

– Nuorille opetetaan radion tekniikka ja opastetaan ohjelmanteossa. Mitään osaamista ei tarvita etukäteen. Mielenkiinto ohjelmantekoa kohtaan on ainoa, mitä tarvitaan, Savolainen vihjaa.

Radion lisäksi nuoret voivat tehdä Hattutehtaalla lehteä, internet-juttuja ja tv-ohjelmia.

Hukala.net