Turkulainen yhteisöradiokanava Radio Robin Hood on aloittanut lähetykset uudelleen lähes viisi kuukautta kestäneen lähetystauon jälkeen. Radio Robin Hood keskeytti lähetystoimintansa kesäkuun puolivälissä. Liikenne- ja viestintävirasto Traficom myönsi Radio Robin Hoodille luvan pitää taukoa lähetyksistä ja jatkoi tauotuslupaa joulukuun alkuun asti.

Radio Robin Hood on jälleen kuulunut taajuudella 91,5 MHz marraskuun loppupuolelta alkaen. Turkulaisradion päätoimittaja Jyrki Yrttiaho kertoi Mediamonitorille elokuussa, että lähetystauko johtui radioaseman ja lähetinoperaattori Digitan välisistä teknisistä uudistuksista. Nyt uudistukset on Yrttiahon mukaan saatu valmiiksi ja lähetykset päästy aloittamaan uudelleen. Ohjelmatoiminta jatkuu normaalisti. Yrttiahon mukaan yhteistyöprojekteja tehdään edelleen Helsingin Lähiradion ja tamprelaisen Radio Moreenin kanssa.

– Uusia ohjelmantekijöitä on jo mukana tai tulossa mukaan ja järjestöpohjaa laajennettu. Radion taustajoukkoja on vahvistettu, Yrttiaho kertoo.

Radiokanavan tekniset parannukset mahdollistavat myös nettilähetysten aloittamisen, mutta toistaiseksi lähetyksiä kuullaan pelkästään FM-taajuudella.

Vappuna 30 vuotta täyttäneen Radio Robin Hoodin toimintaa pyörittää Turun Lähiradioyhdistys ry, jonka taustalla on useita sivistys- ja kulttuurijärjestöjä sekä ammattiyhdistysjärjestöjä.

Suomessa toimii neljä ohjelmistoluvalla lähettävää yhteisöradioasemaa: Radio Robin Hood, Lähiradio ja Radio Moreeni sekä Tampereella lähettävä Pispalan Radio. Lisäksi toiminnassa on kaksi FM-taajuuksista luopunutta, mutta nettiradiona jatkavaa asemaa eli Radio Pro Meri-Lapissa ja Radio Inari.

Mediamonitori

Kommentit   

#1 Seppo 07.12.2020 17:38
Zemppiä turkulaiset, hyvä että yhteisömediatoiminta nne jatkuu. Eteenpäin Länsi-Euroopan sivistysvaltioiden viitoittamalla tiellä. Toivottavasti täällä kotosuomessakin vielä joskus ymmärretään paikallisradiotoimin nan arvo.
#2 Rick 08.12.2020 11:19
Onko Robin Hoodin lähetyspaikka pysynyt entisenä, ja missä se tarkalleen on?

Kommentointi on suljettu.