Ikäihmisille suunnattu Koti TV alkaa lähettää antenniverkossa

kirjoittanut

kategoriassa

Uusi TV-kanava Koti TV aloittaa lähetykset antenniverkossa maanantaina kello 11. Koti TV tarjoaa liikunnallista etäkuntoutusta sekä virikkeellistä muistikuntoutusta ikäihmisille television välityksellä. Palvelukanavan tavoite on tuoda ikäihmisten päivään mielekästä sisältöä, tarjota virikkeellistä toimintaa ja aktiivisuutta sekä auttaa arjen rytmityksessä, kerrotaan Digitan tiedotteessa.

A-kanavanipussa näkyvä Koti TV lähettää alkuvaiheessa muutamia tunteja vuorokaudessa.

– Televisio on ikäihmisile sekä tuttu että helppokäyttöinen kanava, jota katsotaan päivittäin. TV:n avulla tavoitamme ikäihmiset tehokkaasti, kertoo kanavan taustalla vaikuttavan Kuntopaikka HH Oy:n toimitusjohtaja Sami Hautaniemi.

Sisältö on räärälöity sekä kotona asuville että kotipalveluita hyödyntäville ja tehostetun palveluasumisen piirissä oleville.

– Sisältöjä tuotetaan moniammatillisen tiimin yhteistyönä, apuna käytetään myös ikääntyneisiin erikoistuneiden asiantuntijoiden osaamista sekä ikäihmisten läheisten näkemyksiä unohtamatta palvelua käyttävien kokemuksia, joita hyödynnetään palvelun kehittämisessä, kertoo tuottaja Timo Ylitalo.

Digitan kehityspäällikkö Juha Ourila uskoo, että kanavan konseptia voidaan laajentaa Digitan muilla palveluilla ja uskoo uuden palvelun näyttävän suuntaa koko toimialalle.

Mediamonitori – Digita

Muualla Mediamonitorissa: TV:n kanavapaikat ja Linkkilista (maksuttomat tv-kanavat)