Radio Robin Hoodin lähetystoiminta keskeytynyt tilapäisesti

kirjoittanut

kategoriassa

Turkulaisen yhteisöradiokanava Radio Robin Hoodin lähetystoiminta on ollut keskeytyksissä kesäkuusta alkaen. Radiokanavan lähetykset ovat kuuluneet Turun seudulla taajuudella 91,5 MHz. Ensimmäiset havainnot Radio Robin Hoodin lähetysten katkeamisesta tehtiin kesäkuun puolivälissä. Toistaiseksi taajuudelta on kuulunut vain kohinaa, sillä Digitan mastossa Kaarinassa oleva lähetin on sammutettu.

Tiistaina puhelimitse tavoitettu Radio Robin Hoodin päätoimittaja Jyrki Yrttiaho toteaa, että tauko lähetystoiminnassa johtuu radiokanavan teknisistä uudistuksista, joilla hän viittaa esimerkiksi verkko-operaattori Digitan ja radiokanavan väliseen sopimukseen. Yrttiaho arvioi, että radio voisi olla äänessä jälleen 16.-18. elokuuta mennessä. Hän painottaa, että netissä kuunneltavia ohjelmia on koko ajan tehty ja projekteja on käynnissä, vaikka itse radiolähetyksiä ei ole lähetetty.

Radio Robin Hoodin luvanhaltija Turun Lähiradioyhdistys on jättänyt Liikenne- ja viestintävirasto Traficomiin hakemuksen lähetystoiminnan keskeytyksen pidentämisestä. Traficomista kerrotaan, että asiasta annetaan päätös pian.

Ohjelmistotoimiluvalla lähettävät radioasemat saavat pitää enintään kuukauden pituisen lähetystauon säännöllisistä lähetyksistä ilman erillistä Traficomilta saatavaa lupaa. Radio Robin Hoodin tapauksessa lupaa keskeytykselle on pitänyt hakea. Traficomista vahvistetaan, että keskeytyshakemus on jätetty määräajassa.

Radio Robin Hood lähetykset alkoivat vappuna 1990. Sen taustayhdistykseen lukeutuvat useat sivistys- ja kulttuurijärjestöt sekä ammattiyhdistysjärjestöt.

Mediamonitori

Artikkelia muokattu 4.8.2020 klo 16:50 Muutettu otsikkoa ja lisätty päätoimittajan kommentti radiolähetysten tilapäisestä keskeyttämisestä.