Lyhytaikaiset radiot joulukuussa 2020

kirjoittanut

kategoriassa

Joulukuussa 2020 toimii muutamia lyhytaikaisella luvalla lähettäviä tapahtumaradioita ja toimintansa aloittavia muita radiokanavia. Itsenäisyyspäivänä radiotoimintaa on Keuruulla ja Mynämäessä, joissa toiminta liittyy itsenäisyyspäivän viettämiseen. Rovaniemellä on aloittanut lähetykset aiemmin Oulussa toiminut tilapäisradio, ja useita kertoja vuoden aikana lyhytaikaisluvilla toimivan Pasiradion luvat ovat tulleet voimaan kuun alussa monilla paikkakunnilla.

Keuruulla järjestettävän Itsenäisyyspäivän ajo -harrastetapahtuman radioasemalla on lupa taajuudelle 92,8 MHz. Mynämäen kunta lähettää itsenäisyyspäivän juhlaohjelmaa Radio Taajaman taajuudella 104,2 MHz kello 13.00 alkaen. Ohjelmassa on juhlapuheita ja paikallista musiikkia.

Rovaniemellä lähetykset aloittanut Radio Sauna on toiminut aikaisemmin Oulussa. Radio Saunan lupa on tullut voimaan jo marraskuussa, mutta asema on käynnistänyt lähetykset vasta tällä viikolla taajuudella 95,0 MHz.

Loviisassa on luvan saanut RQL Webradion omistaja Fabio Putrino, jonka FM-radioasema on nimeltään Radio Joulu Loviisa. Putrinon mukaan aseman on tarkoitus lähettää ennen joulua ainakin kahtena lauantaina taajuudella 106,0 MHz.

Lemin Kotiseutuyhdistyksellä on radiolupa joulukuun ajaksi taajuudelle 95,2 MHz, mutta radiotoiminnan mahdollisesta aloittamisesta ei ole toistaiseksi tiedotettu.

Pasiradiolla on lyhytaikaisia lupia Kouvolaan, Lahteen, Helsinkiin ja Raaheen. Kouvolan ja Lahden alueilla asemalla on käytössä kaksi taajuutta kummallakin paikkakunnalla. Lupa päättyy tammikuun lopussa.

Salolainen Radio Ihme ja Kumma on saanut 10 watin kokeiluluvan taajuudelle 90,3 MHz. Lupa on voimassa 21. joulukuuta alkaen vuoden loppuun. Suuremmalle teholle myönnetty lyhytaikaislupa päättyi marraskuun lopussa.

Radiointeja kirkoista jatketaan joulukuussa Muoniossa, Kalajoella, Kauhajoella ja Lapualla.

Porvoon tuomiokirkko toimii valotaideteoksena 23.-26. joulukuuta kello 17-23. Valotaideteoksen äänimaisemaa voi kuunnella taajuudella 97,3 MHz.

Helsingissä kuuluvan Järviradio Puheen taajuus osallistuu Olympiastadionilla toteutettavaan Ajan Lennätin -laserteokseen lähettämällä teokseen liittyvää morsetusta taajuudella 105,8 MHz uudenvuodenaaton iltapäivästä alkaen. Järviradion radiolupa päättyy vuoden lopussa, mutta taajuudella jatkaa uudenvuodenpäivän ajan Broadway Finland Oy.

Mediamonitori

Muualla Mediamonitorissa: Lyhytaikaiset radiot 2020

Artikkelia päivitetty 30.12.2020 klo 18.30: Lisätty Helsingin laserteoksen radioasema.

{jcomments on}