Viestintävirasto on myöntänyt lisäaikaa Mediatakojat Oy:lle uuden paikallisradion perustamisessa Jyväskylään. Mediatakojat oli hakenut lykkäystä toimiluvan käyttöönotolle maaliskuussa. Virasto päätti, että yhtiön on aloitettava radiolähetykset taajuudella 107,8 MHz viimeistään 1.9.2015. Mediatakojat Oy sai ohjelmistoluvan Jyväskylään perustettavalle radiokanavalle viime marraskuussa. Lupaehtojen mukaan lähetykset olisi pitänyt aloittaa viimeistään 13.5.2015.

Radioyhtiö perusteli lisäajan hakemista käynnissä olevilla radiojärjestelmän ohjelmisto- ja laiteinvestoinneilla, jotka valmistuvat elokuun 2015 aikana. Lisäksi yhtiö selvitti virastolle jättämässään hakemuksessa, että kesä ei ole mainostajien näkökulmasta paras mahdollinen aika aloittaa radiotoimintaa.

Viestintävirasto katsoo päätöksessään, että radiojärjestelmän uudistaminen on riittävän painava syy sille, että luvan käyttöönottoa voidaan lykätä. Sen sijaan lähetystoiminnan aloittaminen muuna kuin kesäaikana ei ole viraston mielestä painava syy lisäajan myöntämiselle.

Viestintävirasto myönsi aiemmin tänä keväänä Mediatakojille luvan muuttaa nuorisokanava Radio Eazy 101:n musiikkiformaattia iskelmä- ja tanssimusiikkipainotteiseksi.

Mediatakojien uusi radiokanava Jyväskylässä on toistaiseksi työnimellä Radio Sointu. Yhtiö omistaa Keski-Suomessa entuudestaan Radio Kompassin.

Mediamonitori - Viestintävirasto


Lisätietoa muualla: Viestintäviraston päätös radiotoiminnan aloituksen siirtämisestä

Kommentit

+29 #1 JJH 31.08.2015 09:40
Niin se tämäkin aloitti lähetykset tänään (31.8.2015). Toistaiseksi pelkkää musiikkia ja Radio Melodia kuulutuksia.
+27 #2 JJH 31.08.2015 10:10
Tarkennus edelliseen kommenttiini, että onhan täällä juonnettuakin. Ihan veikkauksena, että samaa menee kuin etelänkin Melodialla ja jossain välissä lienee pieni paikalliblokki?

Aiheen kommentointi on lukittu. Uusia kommentteja ei oteta vastaan.