Finest FM viivästyy parilla viikolla

kirjoittanut

kategoriassa

Finest FM -logoPorvooseen toimiluvan viime syksynä saanut Finest FM saa lisäaikaa taajuuden käyttöönotossa. Finest FM:n pitäisi aloittaa lähetykset Porvoossa viimeistään keskiviikkona 13. toukokuuta, mutta radiolähettimen käyttöönottotarkastuksen viivästyminen muuttaa aseman suunnitelmia. Viestintäviraston mukaan lähetykset on aloitettava viimeistään 31.5.2015 tai joka tapauksessa viimeistään tarkastuksen jälkeen.

Finest FM:n taustayhtiö Finest Radio Oy tilaa ohjelmansiirto- ja lähetyspalvelut Digita Oy:ltä. Digita ja Viestintävirasto ovat löytäneet tarkastusajankohdaksi toukokuun loppupuolen, joten taajuuden käyttöönotto ei toteudu ensi keskiviikkoon mennessä.

Viestintäviraston päätöksessä todetaan, että viivästys lähetystoiminnan aloittamisessa johtuu ainakin osittain luvanhaltijasta riippumattomista syistä.

Uudessa tietoyhteiskuntakaaressa säädetään, että radioaseman on aloitettava lähetykset kaikilla sille myönnetyillä taajuuksilla viimeistään kuuden kuukauden aikana luvan voimaantulemisesta. Finest FM:n lupa astui voimaan 13.11.2014.

Finest FM lähettää tällä hetkellä tilapäisillä luvilla pääkaupunkiseudulla.

Mediamonitori – Viestintävirasto

 

Lisätietoa muualla: Viestintäviraston päätös radiotoiminnan aloituksen siirtämisestä


Kommentit

Yksi vastaus artikkeliin “Finest FM viivästyy parilla viikolla”

  1. Alun perin Porvoosta taajuutta 104,8 MHz haki Metroradio Finland, joka olisi halunnut Porvoosta taajuuden 104,8 MHz Loopin käyttöön, mutta ei saanut kuitenkaan Porvoosta taajuutta 104,8 MHz Loopin käyttöön.

    Metroradio Oy:n lausunto: http://www.lvm.fi/lvm-mahti-portlet/download?did=130602