Radio KLF -logoKuusi vuotta lyhytaikaisilla radioluvilla lähettänyt tanssimusiikkikanava Radio KLF ei aio jatkaa lähetyksiä enää syyskuussa. Radio KLF lopettaa toimintansa ULA-taajuuksilla Helsingissä, Turussa ja Tampereella sekä internetissä 31. elokuuta. Radiokanavan taustayhtiöstä kerrotaan, että lopettamispäätös ei ollut hätiköity, sillä aseman toiminnalle etsittiin suuntaviivoja vielä viimekeväisen kielteisen toimilupapäätöksen jälkeen. Radio KLF ei tuolloin saanut pitkäaikaista ohjelmistolupaa suurimpiin kaupunkeihin.

Tanssimusiikkiradion taustayhtiön Radio KLF Oy:n toimitusjohtaja Sampsa Luomaniemi kertoo Mediamonitorille, että vaihtoehtoja toiminnan jatkamiselle oli paljon. Yksi niistä oli aseman keskittyminen tapahtumajärjestäjäksi. Radio KLF on vuosien aikana järjestänyt lähinnä lukuisia klubi-iltoja dance-musiikin ystäville. Pelkästään tapahtumapuolelle keskittyminen ei kuitenkaan Luomaniemen mukaan olisi ollut toimivaa ilman pitkäaikaisella luvalla lähettävää radiokanavaa.

– Radiotoiminta on yhtiömme ydinliiketoimintaa, eikä tulevaisuudensuunnittelu ole helppoa, jos käytössä on vain lyhytaikaisia radiolupia. Radion lopettaminen ei ole mukava juttu, sillä kanavalla on paljon ystäviä, Luomaniemi huomauttaa.

Radio KLF haki useaan otteeseen pitkäaikaista ohjelmistolupaa, mutta joka kerta kanava veti vesiperän. Edellisen kerran Radio KLF oli kisaamassa toimiluvasta, kun toimintansa lopettaneen Classic Radion taajuuksien uudesta omistajasta päätettiin. Vuonna 2006 Radio KLF halusi joko osavaltakunnallisen toimiluvan tai paikallisradioluvan Helsinkiin.

Kanavan nykyisen pyörittäjän Radio KLF Oy:n toimitusjohtaja ei pidä täysin poissuljettuna vaihtoehtona, että Radio KLF voisi jonain päivänä vielä aloittaa lähetykset.

– Tulevaisuudesta ei koskaan tiedä, sillä markkinat ja trendit muuttuvat. Radio KLF on toiminut kapealla formaatilla, mutta se on selvästi erottunut muista radiokanavista ja tehnyt omaa juttuaan, Luomaniemi korostaa.

Luomaniemi ei halua arvioida kanavansa kuuntelijamäärää muuten kuin toteamalla sen olevan varsin merkittävä. KLF ei ole muiden tilapäisten radioiden tavoin päässyt mukaan Kansalliseen radiotutkimukseen, joka kartoittaa kuuntelijamääriä. Netin kautta KLF:llä on ollut runsaasti kuuntelijoita myös ulkomailla.

Radio KLF on tuonut Suomen radiokenttään vaihtoehdon, joka on saanut monet muut radiot lisäämään soittolistoilleen tanssimusiikkia. Yhtään puhtaasti danceen keskittyvää radiokanavaa Suomeen ei jää KLF:n vaikenemisen jälkeen.

Faktaa Radio KLF:stä:

  • Aloitti kesäradiona Helsingissä taajuudella 100,0 MHz 1.6.2005
  • Perustaja Jesus Ziliachus
  • Alkuperäinen taustayhtiö Pro FM
  • Vuonna 2010 taustayhtiöksi Radio KLF Oy
  • Toiminut v. 2005-2011 useilla kolmen kuukauden pituisilla ohjelmistoluvilla ja teknisillä radioluvilla
  • Helsingin lisäksi ollut äänessä Turussa, Tampereella, Oulussa, Jyväskylässä ja Hämeenlinnassa
  • Internetlähetyksillä ollut vankka suosia myös ulkomailla
  • Haki pitkäaikaista toimilupaa vuosina 2006, 2010 ja 2011
  • Lopettaa lähetykset ainakin toistaiseksi 31.8.2011

Mediamonitori

Kommentit

+5 #31 KLF takaisin ja heti 31.08.2011 21:40
Lainaus Tero Toivonen:
Lainaus KLF takaisin ja heti:
Lainaus Pete:
Taas yks surkukanava pois suomesta. En kaipaa. Kuka haluaa kuunnella kanavaa joka soittaa vain musiikkia? Kuka tahansa voi perustaa oman jukeboxin jos haluaa tai kuunnella omia CD levyjään. Mutta missä on kunnon radiotoimittajat? Missä on kunnon radio-ohjelmat?

Minä haluan kuunnella kanavaa, joka soittaa vain musiikkia. Pointti on se, että fiksut tyypit keksivät mielenkiintoisia soittolistoja eikä minun tarvitse "kuunnella omia CD". Tärkeintä, ettei olisi "kunnon radiotoimittajia" jauhemassa paskaa...ei musiikki tarvitse puheita, se toimii ilmankin


Jos juontaja on ammattitaitoinen, niin juontoa jaksaa kuunnella. Ei toki pidä yleistää, että kaikki Suomen puhetta sisältävät radiot olisivat "sitä itseään". Siinä kasassa on nimittäin myös helmiä, mutta ne pitää osata poimia sieltä "sen itsensä" joukosta. ;)


Juu, onhan ammattitaitoisia juontajia, ja on myös mielenkiintoista juontoa...mutta kun olisi edes yksi kanava, josta ei tule puheita, vaan musiikkia...sellaine n kanava on ihan eri genreä kuin "juontaja + (tausta)musiikki" -kanava eikä sellaisia kanavia voi vertailla keskenään
+2 #32 rami 01.09.2011 19:17
Pitää ilmeisesti voidella päättäjiä ja siihen pystyy vain suuret firmat. Miksi tarvitaan toimilupia? Rekisteröityminen riittää.Vapaita taajuuksia vain hallinnoimaan toimisto joka katsoo että radio on toiminnassa. Ymmärtäis jos ne valvoja että olis monipuolista ohjelmistoa mutta esim. yksi aaltonovaylexenergyv oice riittäisi. Nyt jää tyhjä aukko.
+4 #33 peltoukko 02.09.2011 23:51
Eipä tässä enää jää vaihtoehtoja kun kuunnella ulkomaalaisia nettiradioita. YleX ja NRJ;kin soittavat ainoastaan sitä samaa 20 kappaleen listaa ympäry ja sitten vielä ne tylsät höpinät :-x . Suomessa ei vain yksin kertaisesti ole hyvää radio tai nettiradio kanavaa joka soisi myös täällä keskisuomen tienoilla.
+8 #34 Isoiiro 05.09.2011 21:06
Kuunnellessani ensi kerran KLF:ää, mietin "jes, kerrankin kanava jolla soitetaan kunnon musaa ja vähän harvinaisempiakin helmiä." Nyt tämä kaikki on sitten ohi. :cry:

Kiitos kaikista näistä vuosista, KLF. Tule pian takaisin, muodossa missä tahansa, kunhan vain tulet.
-12 #35 Tervemenoa 09.09.2011 23:03
Tervemenoa, eipä jää kaipaamaan.

Spotify4ever.
+3 #36 Kisu 11.09.2011 14:05
Jos joku haluaa puhetta kuunnella niin niitä kanavia on pilvin pimein!!!!!
Joten HUH ihan tarpeeksi puhetta löytyy.
Mutta tämäntyylistä kanavia ei toista samanlaista!
Ainut kanava joka oli minulla tallennettuna nettisivun yläosaan saadakseni sen siitä suoraan sivulle ja radion päälle pikaisesti.
Mutta mitäs nyt sitten :cry:
Tämän tyylistä kanavaa juuri kaivattiin & kaivataan ja nyt sekin lopetettiin.
Mutta niinhän se monesti menee hyvät lopetetaan pa**t jää.
+2 #37 Andiis 12.09.2011 18:29
KLF teki vuosia jotain erilaista, miksi kaikki hyvä lopetetaan. Mitä kulttuuria se sellainen on jos on vain eros ramozzottit ja britneys spearssit radion taustalla. Perhana - ei näin!

Miksi KLF dissataan ja ei anneta lupia! Hyvin toimiva kanava ja paljon kuulijoita!

ps. Kesäradiolupia mun mielestä saa helposti - KLF väki nyt vain skarppina ja koskaan ei saa sanoa ei koskaan - koskaan ei saa myöskään luovuttaa!

KLF FOREVER!
+6 #38 Thorsten from German 18.09.2011 13:57
iam very sad, that KLF is no longer online. I wish that a station like KLF will be in Germany. I hope that KLF comes back and i here about this. For any Information about KLF i will be very thank you. Please mail to : Greetings from Germany with a tear in my Eyes
+4 #39 Voe ei 04.10.2011 20:33
Voi ei, mitä mä nyt kuuntelen töissä... tästä kanavasta sai hyvää fiilistä koko päiväksi. Hakekaa sinnikkäästi lupaa.
+1 #40 Malle 04.11.2011 12:57
Oli surullinen tieto, että KLF lopettaa kokonaan. :cry:
KLF oli ehdottomasti YKKÖNEN suomen radiokanavista. :D
Moni kaverinikin jää kaiholla odottamaan, että josko joskus taas radiosta kuuluisi KLF.
Aitoa the KLF:ää sitaaraten:

LAST TRAIN TO TRANCENTRAL...OVER AND NOW...


Kiitos hyvästä musasta!!!
+2 #41 P055U 09.11.2011 06:42
KIITOS KLF, sinun ansiostasi löysin KAI TRACIDin vuonna -06. Life Is Too Short!! ='D
0 #42 sami lehtonen 05.01.2012 16:33
no saas nähä että avaako radio kesäksi toiminnan toivon että avaissi

Aiheen kommentointi on lukittu. Uusia kommentteja ei oteta vastaan.

Twitter