YLE HD:n lähetykset käyntiin DNA:n tv-verkossa

kirjoittanut

kategoriassa

YLE-logoDNA:n maanpäällisessä lähetysverkossa aloitetaan Yleisradion teräväpiirtokanavan välittäminen maksutta ja salaamattomana ensi perjantaina. Samaan aikaan poistuu salaus YLE HD -kanavalta DNA:n kaapeliverkossa. Ylen ja DNA:n sopimus maanpäällisistä lähetyksistä VHF-taajuuksilla on voimassa vuoteen 2016.

YLE HD:n katseluun tarvitaan Antenna HD Ready -merkitty vastaanotin. Lisäksi DNA:n verkossa lähetysten vastaanottamiseen tarvitaan VHF-antenni, joka suunnataan DNA:n lähetinasemaan.

Yle aloitti teräväpiirtolähetykset YLE HD -kanavalla viime toukokuussa. Kanavalla lähetetään arkisin YLE TV2:n ja viikonloppuisin YLE TV1:n ohjelmistoa. Ensimmäinen sopimus kanavan jakelusta antenniverkossa tehtiin palveluoperaattori TV Viihteen kanssa.

YLE näyttää lauantaina käynnistyvät yleisurheilun MM-kisat teräväpiirtona.

Mediamonitori – YLE


Kommentit

Yksi vastaus artikkeliin “YLE HD:n lähetykset käyntiin DNA:n tv-verkossa”

  1. nimetön. avatar
    nimetön.

    Ei tarvita Antenna HD Ready-hyväksyttyä vastaanotinta, vaan hyväksymättömät DVB-T2 vastaanottimetkin kelpaa. Tämä siksi että tuo kanava näkyy ilman korttia joten mitään linkitystäkään ei näin ollen tarvita.