Radio Robin Hood menetti toimilupansa

kirjoittanut

kategoriassa

Turkulaisen yhteisöradioasema Robin Hoodin ohjelmistotoimilupa on rauennut, eikä radioasema voi enää lähettää käyttämällään taajuudella 91,5 MHz. Liikenne- ja viestintävirasto Traficomista vahvistetaan, että Turun Lähiradioyhdityksellä ei ole enää toimilupaa, koska luvanhaltija ei aloittanut radion lähetyksiä uudelleen määräaikaan mennessä.

Radio Robin Hood oli joutunut keskeyttämään radiotoiminnan joulukuun 2023 alussa, joten luvanhaltija oli hakenut Traficomilta lupaa lähetysten keskeyttämiselle. Traficom oli myöntänyt lähiradioyhdistykselle luvan pitää lähetystaukoa huhtikuun 2024 loppuun.

Yle uutisoi huhtikuun lopulla Turun Lähiradioyhdityksen talousvaikeuksista. Maksamattomia laskuja karhusivat lähetinoperaattori Digita ja tekijänoikeusjärjestö Teosto.

Turun Lähiradioyhdistyksestä on kerrottu kuluneen talven aikana Mediamonitorille, että yhdistys tiedottaa radioaseman jatkosta myöhemmin. Tällä hetkellä ei ole tiedossa, aikooko yhdistys hakea uutta toimilupaa tai jatkaa toimintaansa muulla tavalla.

Epäkaupallisen Radio Robin Hoodin lähetykset alkoivat vappuna 1990. Aseman taustalla on ollut lähinnä vasemmistoa lähellä olevia ammattiyhdistyksiä ja kansalaisjärjestöjä. Radio Robin Hoodin studio sijaitsee Turussa Manillan-kulttuurikiinteistössä.

Mediamonitori


Kommentit

Yksi vastaus artikkeliin “Radio Robin Hood menetti toimilupansa”

  1. Taitaa tässäkin käydä samalla tavalla kuin Meriradiolle aikanaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *