Muutosneuvottelut alkamassa Ylen alueellisten tv-uutisten tuotannossa

kirjoittanut

kategoriassa

Yleisradio aloittaa muutosneuvottelut Tampereen yksikössään. Muutosneuvottelut koskevat alueellisten tv-uutislähetysten teknistä työtä. Yle suunnittelee alueellisten tv-uutisten koostamisen jakelun automatisointia. Muutos ei näy katsojille.

Työt päättyvät enintään kahdeksalta aluetelevisiouutisia koostavassa yksiköss. Osalle henkilöistä voidaan mahdollisesti tarjota töitä Ylen sisältä.

– Alueellisten tv-uutisten koostamiseen ja uloslähettämiseen käytettävä tekniikka on elinkaarensa päässä. Huolehtiakseen lähetysten huoltovarmuudesta meidän on päätettävä, miten jakelu jatkossa tehdään. Suunniteltujen muutosten tavoite on turvata alueellisten tv-uutisten lähetystoiminta toteuttaa se modernilla ja huoltovarmalla tekniikalla sekä verovarojen vastuullinen käyttö. Muutos tekee toiminnasta kustannustehokkaampaa, kertoo Yle Pirkanmaan päällikkö ja aluetoiminnan kehityspäällikkö Aki Karjalainen.

Työntekijöiden mukaan suunnitela lakkauttaisi kaikki nykyiset tehtävät Tampereen Mediapoliksen ATVU-pajassa.

– Yritämme muutosneuvotteluissa löytää kaikille irtisanomisuhan alla oleville uutta työtä yhtiöstä, mutta muutos vetää sanattomaksi. Uutisankkureiden työt loppuivat jo aiemmin, sanoo Yleisradion ohjelmatekijöiden varapääluottamusmies Kai Pohjanen.

Mediamonitori – Yle


Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *