Steel FM:lle neljä radiotoimilupaa Ahvenanmaalla

kirjoittanut

kategoriassa

Maarianhaminassa toimiva Steel FM Ab on saanut Ahvenanmaan maakunnan hallitukselta uudet kymmenen vuotta voimassa olevat radion ohjelmistotoimiluvat. Steel FM saa lähettää vuoden 2033 loppuun sen nykyisillä taajuuksilla 95,9 MHz (Steel FM), 101,8 MHz (Mix Megapol) ja 107,2 MHz (Rockklassiker) sekä lisätaajuudella 94,1 MHz. Maakunnan hallitus vahvisti yhtiön jatkoluvat joulukuussa.

Ahvenanmaan viestintälain mukaan lähetystoiminta on aloitettava kuuden kuukauden kuluessa luvan voimaantulosta. Steel FM on saanut jo aiempina vuosina toimiluvan taajuudelle 94,1 MHz, mutta se ei ole ottanut sitä käyttöön.

Ahvenanmaan kaupallisessa radiotoiminnassa yrittäjävetoinen Steel FM Ab on ainoa yhtiö, jolla on tällä hetkellä radio-omistusta. Aiemmin 2000-luvulla maakunnassa toimi myös Radio Harmonica, jonka lähetykset kuitenkin päättyivät.

Ahvenanmaa saa itse päättää viestintäpolitiikastaan, mutta radiotaajuuksien teknisistä luvista päättää Liikenne- ja viestintävirasto Traficom, joka on myöntänyt Steel FM:lle uudet radioluvat taajuuksille.

Mediamonitori


Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *