15-vuotias Mediamonitori sai uuden ilmeen

kirjoittanut

kategoriassa

Mediamonitori on siirtynyt viikonlopun aikana uuteen julkaisujärjestelmään, ja samalla sivusto sai uuden ulkoasun. Käyttäjällä on uudessa ulkoasussa mahdollisuus valita tumma tai vaalea väritila. Ulkoasun lisäksi valikkorakenne on uudistunut vastaamaan uuden järjestelmän rakennetta. Myös kaivattu kommentti-osio palaa valittujen uutisten ja artikkelien yhteyteen.

Mediamonitorin alusta asti palvellut Joomla-julkaisujärjestelmä ei enää soveltunut käyttötarkoitukseemme parhaalla mahdollisella tavalla, jonka vuoksi tilalle valittiin niin käytettävyydeltään kuin ylläpidettävyydeltäänkin yksinkertaisempi ja helpompi WordPress.

Sivustolla on nyt kolme pääosiota, joista ensimmäiset kaksi ovat Uutiset ja artikkelit sekä Tietosivut. Jatkossa rajaus näiden välillä on selkeämpi. Ensin mainitun valikon alta löytyvät kaikki ajankohtaiset uutiset ja artikkelit sekä kaikki aiemmin vuosien varrella julkaistut uutiset ja artikkelit. Tietosivujen alta löytyy jatkossa vain jatkuvasti ylläpidettävät sivut, joilla ei ole vanhenemispäivää.

Esimerkiksi radioiden urheiluselostuksiin liittyvät vuosittaiset taulukot ja tekstit ovat muuttaneet Uutisten ja artikkelien alle kategoriaan Artikkelit > Urheiluselostukset. Vastaavasti radion toimilupakierroksiin ja isompiin taajuusmuutoksiin liittyvät taulukot ja tekstit löytyvät kategoriasta Artikkelit > Radioluvat.

Uutisten ja artikkelien alla valikossa ei ole enää suoraa linkkiä kaikkiin yksittäisiin kategorioihin. Päädyimme tähän ratkaisuun siksi, että pääosa käyttäjistä seuraa uusimpia julkaisuja suoraan etusivulta tai Uutiset ja artikkelit -pääsivulta. Valikossa on kuitenkin Kategoriat-sivu, jonka kautta kaikki kategoriat edelleen löytyvät. Lisäksi kaikkia uutisia ja artikkeleja on mahdollista salata aikajärjestyksessä Aikajana-linkin takaa.

Mediamonitorin kolmas pääosio on Palvelut. Se julkaistiin jo vuodenvaihteessa pääsivustosta erilliseksi alisivustoksi. Halusimme eriyttää julkaisujärjestelmän ulkopuoliset tekniset ratkaisut täysin omaksi kokonaisuudekseen. Palveluiden alta löytyvät Taajuuslista, vuosittaiset Lyhytaikaiset radiot -taajuuslistat sekä Kuunteluloki.

Palautetta uudesta sivustosta voi antaa julkisesti oheisen Kommentit-osion kautta sekä yksityisesti joko sähköpostilla tai yhteydenotto-lomakkeen kautta. Tervetuloa uudistuneeseen Mediamonitoriin!


Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *