Tekoäly käyttöön Järviradion ohjelmatoiminnassa

kirjoittanut

kategoriassa

Järviradio on ottanut käyttöön tekoälyn uutis- ja ohjelmatoiminnassaan. Tekoälyn tekemiä ohjelmia on kuultu vuoden 2023 kesäkuusta alkaen pääkaupunkiseudulla toimivalla, lyhytaikaisluvilla lähettävällä Järviradio Puhe -kanavalla. Nyt tekoälyä on alettu hyödyttää myös Järviradion omalla kanavalla. Tekoälyn tuottamana Järviradiossa kuullaan muun muassa Duodecimin terveysuutisia.

Tekoälymahdollisuudet ovat avanneet uusia ulottuvuuksia radiotoiminnalle mahdollistaen entistä monipuolisempia ja personoidumpia lähetyksiä, kerrotaan Järviradion tiedotteessa.

–Kuulijat ovat antaneet positiivista palautetta tekoälyllä tuotetuista sisällöistä, jotka ovat olleet paitsi informatiivisia myös viihdyttäviä. Järviradio haluaa olla eturintamassa tarjoamassa innovatiivisia kokemuksia kuulijoilleen, toteaa Järviradion toimitusjohtaja Markku Mäenpää.

Järviradio uskoo, että tekoälyn hyödyntäminen antaa mahdollisuuden entistä nopeampaan ja joustavampaan uutis- ja ohjelmatuotantoon.

–Olemme innoissamme voidessamme tarjota kuulijoillemme tätä uutta, teknologian mahdollistamaa sisältöä. Tekoäly avaa ovia luovuudelle ja monipuolistaa radion tarjontaa, sanoo Mäenpää.

Järviradio on ensimmäinen laajemmin ohjelmatoiminnassaan tekoälyä käyttävä kaupallinen radiokanava. Syksyn 2023 aikana tekoälyn toteuttamia liikennetiedotteita on ollut myös muilla radiokanavilla.

Mediamonitori

Aiheesta muualla: Järviradion tiedote audiona

 


Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *