Tanska: Pitkäaaltolähetykset vaikenivat kuningattaren puheeseen

kirjoittanut

kategoriassa

Tanskan yleisradioyhtiö Danmarks Radio on lopettanut pitkäaaltolähetykset Kalundborgin radioasemalta. 96 vuotta käytössä olleen radioaseman viimeinen lähetys kuultiin uudenvuodenaattona taajuudella 243 kHz. Aseman viimeisessä lähetyksessä muisteltiin sen pitkää historiaa ja välitettiin kuningatar Margareeta II:n uuudenvuodenpuhe.

Tanskassa, kuten monessa muussakin Euroopan maassa, pitkäaaltolähetykset koetaan vanhanaikaisiksi digitaalisen radion ja FM-lähetysten tavoittaessa yleisöä paremmin. Kalunborgin asema lähetti viime vuodet vain uutisia ja merisäätietoja joitakin kertoja päivässä.

Mediamonitori

Aiheesta muualla: Uutinen Tanskan radion nettisivuilla


Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *