Valtaosa Yle Puheen taajuuksista uuteen radioverkkoon

kirjoittanut

kategoriassa

Yle Puheelta vapautuville taajuuksille ollaan muodostamassa lähes valtakunnallista radioverkkoa, ilmenee Liikenne-ja viestintävirasto Traficomin tiedotteesta. Uuden radioverkon väestöpeitto manner-Suomessa olisi 93 prosenttia ja se käsittäisi 23 nykyistä Yle Puheen taajuutta. Uusi taajuuskokonaisuus olisi nimeltään Tk26 ja se tulisi toimiluvanvaraiseen radiotoimintaan lausuntokierroksen jälkeen.

Yleisradio lopettaa Yle Puheen lähetykset 7. tammikuuta ja osa siltä vapautuvista taajuuksista siirtyy Yle Radio 1:n käyttöön vahvistamaan Radio 1:n kuuluvuutta. Loput taajuuksista jäävät haettaviksi pian alkavalla toimilupakierroksella. Tk26:n ulkopuolelle jäävät Yle Puheen taajuudet sekä viime toimilupakierroksilla hakematta tai käyttöönottamatta jääneet taajuudet vapautuvat haettaviksi yksitäisinä taajuuksina. Kaikkiaan yksittäisiä taajuuksia on tulossa haettavaksi 77.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom pyytää lausuntoja määräysluonnoksesta televisio- ja radiotoimintaan tarkoitettujen taajuuksien käytöstä. Lausunnot pyydetään toimittamaan viimeistään 16.1.2024. Määräys on tulossa voimaan heti Yle Puheen lopetettua 8.1.2024.

Traficom on ilmoittanut aiemmin, että se pyrkii päättämään toimilupien saajista ensi kevään aikana.

Mediamonitori

Aiheesta muualla: Lausuntopyyntö määräysluonnoksesta televisio- ja radiotoimintaan tarkoitettujen taajuuksien käytöstä (Traficom)