Radio Suomen ja Radio 1:n ohjelmistoon muutoksia tammikuussa

kirjoittanut

kategoriassa

Yleisradio uudistaa suomenkielistä radiotarjontaansa tammikuussa, kun yhtiö lopettaa Yle Puheen lähetykset. Yle Radio Suomen ja Yle Radio 1:n ohjelmistoa muokataan, mutta kanavat säilyttävät nykyiset ohjelmaprofiilinsa. Radio 1 on jatkossakin puhe- ja kulttuuriohjelmakanava ja Radio Suomi ajankohtais- ja viihdeohjelmien kanava. Yle Areenaan tulee lisää kuunneltavaa sisältöä vuoden 2024 aikana.

Urheilulähetykset palaavat laajemmin Radio Suomen ohjelmistoon, jossa päivittäisen Urheiluradion lisäksi kuullaan torstaisin uusi Urheiluilta sekä keskiviikkoisin Yle Puheelta siirtyvä Jääkiekkokierros. Viikonloppuisin jääkiekkolähetykset kuuluvat Yle Areenassa. Radio Suomi välittää jatkossa myös merkittäviä urheilukilpailuja, kuten olympialaisia sekä yleisurheilun ja hiidon arvokisoja. Tammikuuhun asti suorat urheilulähetykset kuuluvat Yle Puheelta.

Osa Radio Suomen nykyisistä musiikkiohjelmista, kuten Pekka Laineen Ihmemaa, Puhelinlangat laulaa ja Paikka auringossa, jatkavat kanavan ohjelmistossa, mutta kerran kuukaudessa kuultavat Kadonneen levyn metsästäjät, Bluesministeri Esa Kuloniemi ja Kantritohtori Teppo Nättilä sekä lauantaisin lähetettävä Poppikoulu poistuvat ohjelmistosta.

Radio Suomen perjantai-illassa aloittaa uusi ohjelma Club Millennium ja sunnuntaisin kanavalle tulee uusi Meille käy hyvin – Nora Weiss. Sunnuntai-iltapäivissä Radio Suomen taajuuksilla kuullaan myös uusi interaktiivinen Kysymys vai vastaus? -ohjelma.

Keskiviikkoisin Radio Suomessa kuultavat Luonto-Suomi ja Metsäradio ja kerran kuukaudessa lähetettävä Luontoilta siirtyvät tiistai-iltojen ohjelmistoon.

Yle muokkaa Radio 1:n ohjelma-aikoja siirtämällä esimerkiksi hartausohjelmien lähetysaikoja ja lisäämällä sunnuntai-iltaan oman jumalanpalvelusohjelman. Sunnuntaiaamun jumalanpalvelus kello 10 säilyy ohjelmistossa. Radio 1:n iltoihin tulee lisää puheohjelmia, kuten Tiedeykkösen ja Elävän historian iltauusintoja. Kanavan yleisilmeenä säilyy puhe- ja kulttuuriohjelmisto sekä monipuolinen musiikkitarjonta klassisesta musiikista kansanmusiikkiin ja jazziin.

Muutokset Ylen radiokanavien ohjelmistoissa tulevat voimaan tammikuussa. Yle Puheen lähetykset päättyvät 8. tammikuuta. Osa kanavan taajuuksista siirtyy Yle Radio 1:lle.

Mediamonitori – Yle

Aiheesta Yleisradion sivuilla: Yle Radio 1:n ohjelmamuutokset, Yle Radio Suomen ohjelmamuutokset ja Ylen urheilutarjonta Radio Suomessa


Herättääkö aihe ajatuksia? Osallistu keskusteluun Mediamonitorin Facebook-ryhmässä.