Radio City ja SuomiRäp laajenevat uusille paikkakunnille

kirjoittanut

kategoriassa

Basso profiloituu kaupunkiradioksi – SuomiRockille pieniä muutoksia

Radio City ja SuomiRäp alkavat kuulua ensi maanantaista alkaen nykyistä laajemmilla alueilla, kun taas Basson ja SuomiRockin kuuluvuusalueet pienenevät. Bauer Mediaan kuuluvuat radiokanavat vaihtavat myös taajuuksia keskenään muutamilla paikkakunnilla. Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on myöntänyt Bauer Medialle luvan muutoksiin päivittämällä konserniin kuuluvien yhtiöiden ohjelmistotoimiluvat.

Kuuluvuuksien laajentaminen ja asemien tarkempi kohdentaminen eri kaupunkeihin on toteutettu vaihtamalla taajuuksia eri taajuuskokonaisuuksien kesken. Bauer Median tavoitteena on lujittaa asemaansa erityisesti nuorten ja aikuisten ikäryhmissä.

–Näiden muutosten myötä haluamme palvella kuuntelijoitamme ja asiakkaitamme entistäkin paremmin. Bauer Media on markkinajohtaja sekä 9+ – että 25-54 -vuotiaiden kuuntelussa, ja uskomme tämän muutoksen auttavan meitä ottamaan entistäkin vahvempaa otetta markkinasta, Bauer Median ohjelmajohtaja Osku Nurmi sanoo.

Radio Cityn kuuluvuus laajenee 24 uudelle paikkakunnalle. Jatkossa rockmusiikkia soittavaa Radio Cityä voi kuunnella myös esimerkiksi Hyvinkäällä, Joensuussa, Kokkolassa, Kuopiossa, Lohjalla, Porissa, Porvoossa, Raumalla, Riihimäellä ja Savonlinnassa.

SuomiRäp laajenee 25 uudelle paikkakunnalle. Kotimaiselle rap-musiikille omistautunutta radiokanavaa voi nykyisten kaupunkien lisäksi ensi viikosta alkaen kuunnella muun muassa Forssassa, Hangossa, Hämeenlinnassa, Joensuussa, Kotkassa, Kouvolassa, Lahdessa, Lappeenrannassa, Mikkelissä, Vaasassa, Rovaniemellä ja Salossa.

–Suomiräp on ollut viime vuosina nopeimmin kasvava musiikkigenre Suomessa. Myös kolmevuotias radiokanava SuomiRäp on vakiinnuttanut paikkansa, ja nyt on oikea aika ottaa seuraava askel, Nurmi kertoo.

Rap, hiphop ja RnB-musiikkia soittava Basso profiloituu jatkossa kaupunkilaiskanavaksi. Erityisesti pääkaupunkiseudulla suosittua radiokanavaa voi jatkossakin kuunnella myös Turussa, Tampereella, Jyväskylässä ja Oulussa.

Radio SuomiRockin kuuluvuusalue ja taajuudet pysyvät pääosin entisellään, mutta asema vaihtaa taajuutta pääkaupunkiseudulla ja luovuttaa Joensuun taajuuden Radio Citylle.

Tulevat muutokset eivät vaikuta Bauer Median radiolupiin, vaan nykyisten lähetinpaikkojen taajuudet ja tehot pysyvät ennallaan, vaikka osassa taajuuksia ohjelmasisältö vaihtuukin.

Aiemmin tänä vuonna myös Sanoma Media on uudelleenjärjestellyt radioasemiensa kuuluvuusalueita esimerkiksi vaihtamalla Radio Suomipopille tehokkaampia taajuuksia muilta yhtiön kanavilta.

Mediamonitori – Bauer Media

Aiheesta Mediamonitorissa: Bauer Median radioiden taajuusmuutokset lokakuussa 2023

Aiheesta muualla: Radio ohjelmistotoimilupien haltijat (Traficom)


Kommentit

19 vastausta artikkeliin “Radio City ja SuomiRäp laajenevat uusille paikkakunnille”

 1. Olisi saanut SuomiRäp mennä Salossa SuomiRockin tilalle mieluummin kuin Cityn. Yksi lempikanavistani siis häviää salon seudulta, ellei sitten hae lupaa Yle Puheen taajuudelle!

 2. Bassonha kuuluvuus pienenee aika paljonki näköjää. Mutta sitä ihmettelen et miks City ja SuomiRock vaihtaa keskenään taajuutta pk-seudulla?

 3. Marko, Stadi avatar
  Marko, Stadi

  Digitan Latokasken 3kw ja Radio City pois 99,4 Mhz. Mitä etua on vaihtaa häiriöiseen 101,4 Mhz Helsinki? Tallinnan 101,6 Mhz häiritsee eteläisen Helsingin kuuntelijoita usein. Jokin markkinatemppu mainostajille.

 4. Koska Suomirock saa Helsinkiin lisää sitä lähetystehoa.

 5. Ilkka avatar

  Mitä ihmettä???
  Radio Cityn tilalla Kuusamossa suomiräppi???
  Nyt on mennyt Baier medialla ihan höpöksi!!
  Äkkiä Radio City takaisin Kuusamoon!!!

 6. Kyybeleitä avatar
  Kyybeleitä

  [quote name=”Ilkka”]Mitä ihmettä???
  Radio Cityn tilalla Kuusamossa suomiräppi???
  Nyt on mennyt Baier medialla ihan höpöksi!!
  Äkkiä Radio City takaisin Kuusamoon!!![/quote]
  En jää kaipamaan. En tosin kaipaa Suomiräppiäkään. Kula jaksaa Radio Cityn itseään toistavaa soittolistaa. No ei siin, jos ei haittaa jatkuvasti kierrätyksellä kuulla samat biisit. Rockillakin oidät 5 v taukoa kuuntelusta vain huomataksesi, mikään ei ole päivittynyt musiikissa.

 7. A Lehtonen avatar
  A Lehtonen

  Voin sanoa, että Salossa käydään monessa paikassa hyvinkin kuumana tällä hetkellä kun City ei enää kuulu. Kannattaisi varmaan tehdä kyselyitä kumpaa kuunnellaan Salon seudulla enemmän Räppiä tai Cityä ? Äkkiä nyt City takaisin Salon seudulle !!!!!!!!!!!

 8. Jonttu avatar

  [quote name=”A Lehtonen”]Voin sanoa, että Salossa käydään monessa paikassa hyvinkin kuumana tällä hetkellä kun City ei enää kuulu. Kannattaisi varmaan tehdä kyselyitä kumpaa kuunnellaan Salon seudulla enemmän Räppiä tai Cityä ? Äkkiä nyt City takaisin Salon seudulle !!!!!!!!!!![/quote]
  Ihan samaa mieltä,kyllä käyrä rupes nousemaan ku kuunteli et Onpas outoi kappalei Cityllä, kyl toistaseks loppuu radion kuuntelu

 9. [quote name=”A Lehtonen”]Voin sanoa, että Salossa käydään monessa paikassa hyvinkin kuumana tällä hetkellä kun City ei enää kuulu. Kannattaisi varmaan tehdä kyselyitä kumpaa kuunnellaan Salon seudulla enemmän Räppiä tai Cityä ? Äkkiä nyt City takaisin Salon seudulle !!!!!!!!!!![/quote]

  Samaa mieltä, itsekin kun avasin radion eilen niin SuomiRäp se siinä Räppää eikä City rokkaa, kyllä hatuttaa. Että taas yksi lempikanavistani täältä seudulta hävinnyt :(. Saisi City ehdottomasti tulla takas tänne!

 10. Kyllähän City kuuluu 88.6

 11. Eikös avatar

  Eikös rockki kuulu Salossa? Soi ainakin biisit.info sivuston mukaan paljon enemmän biisejä mitä cityllä soi

 12. Anonym Pertti avatar
  Anonym Pertti

  Miksi ei voisi perustaa kanavaa, Suomihumppa.

  Meitä humpan ystäviä on monta.

  Rahaa likoon vaan ja humppa ja jenkka kunniaan.

 13. [quote name=”Salo”]Kyllähän City kuuluu 88.6[/quote]

  Kuuluu se jotenkuten mutta ei keskustassa.

 14. [quote name=”Anonym Pertti”]Miksi ei voisi perustaa kanavaa, Suomihumppa.

  Meitä humpan ystäviä on monta.

  Rahaa likoon vaan ja humppa ja jenkka kunniaan.[/quote]
  Eikös Pooki oo jo vähä sen tyylinen

 15. Loistava uudistus, City ei enää kuulu lainkaan Luoteis-Espoossa!

 16. Eteläinen avatar
  Eteläinen

  Katosi sitten basso ja tilalle kuuntelukelvoton suomiräp. Miksi oi miksi? Hikinen iltapäivä on päivän pelastaja!

 17. Johnny therankaisija avatar
  Johnny therankaisija

  Joo tota niikust joo, kyllä suomiräppikin uppoaa mutta Mitäs nyt kuuntelen töissä ja salilla ? Radio City takaisin taajudelle 105.2 SALOSSA !!!!

 18. Tervemenoa avatar
  Tervemenoa

  [quote name=”Eteläinen”]Katosi sitten basso ja tilalle kuuntelukelvoton suomiräp. Miksi oi miksi? Hikinen iltapäivä on päivän pelastaja![/quote]
  Jos Bauer Median toiminta ketuttaa. Jätä sen asemat kuuntelematta jatkossa. Ei se homma siitä kitisemällä muutu. Kuulilaluvut loppukädessä on se mikä puhuu Bauerin pomoille. Sitten laitetaan taas jotaik 2-4 vuoden päästä uusiksi.

 19. Hetken joutu ettimään että sai selville että mihin vittuhun on basso kadonnut, oli ainoa kuunneltava kanava ohjelmien puolesta ja musiikkikin vaihteli kohtalaisen kivasti. Joutaa hämeenlinnan seudulla mennä ilman radiota ja vaihtaa spotifyyn.