Suomipopille tehokkaampia taajuuksia

kirjoittanut

kategoriassa

Sanoma Media on saanut Liikenne- ja viestintävirasto Traficomilta luvan vaihtaa joidenkin radioasemiensa taajuuksia. Muutokset koskevat esimerkiksi Radio Suomipopia, joka saa tehokkaampia taajuuksia Tampereen seudulle, Savonlinnaan ja Sotkamoon. Samalla Sanoma luopuu Suomipopin taajuudesta 88,8 MHz Suomussalmella.

Tampereen seudulla Suomipop siirtyy Näsinneulasta Kangasalan asemalle, jossa se jatkaa Kantriradion taajuudella 91,0 MHz. Muutos toteutetaan maanantaina. Kantriradio jatkaa lähetyksiä Suomipopilta vapautuvalla taajuudella Tampereella. Kangasalan lähetysteho on suurempi kuin Näsinneulan lähettimen teho.

Sotkamossa Radio Suomipop ottaa käyttöönsä Radio Rockin taajuuden 96,3 MHz. Suomipop on lähettänyt Sotkamossa taajuudella 88,8 MHz. Radio Rockin kuuluvuuden jatkumisesta Sotkamossa ei ole tässä vaiheessa tietoa.

Savonlinnassa Suomipopin lähetys jatkuu Kerimäen radio- ja tv-asemalta taajuudella 96,7 MHz. Kerimäellä tehoa on kolme kilowattia nykyisen Suomipop-taajuuden ollessa yhden kilowatin tehoinen. Suomipopin nykyisellä Savonlinnan taajuudella 101,4 MHz aloittaa Groove FM, jonka Sanoma Media tuo Helmiradion taajuuksille. Savonlinnan taajuudella 96,7 MHz on lähettänyt tähän asti Helmiradio.

Muutokset Suomipopin taajuuksissa näkyvät Traficomin julkaisemissa radion ohjelmistotoimilupa-asiakirjoissa. Sanoma Medialta vahvistetaan taajuusmuutokset.

Sanoma käynnistää maaliskuun lopussa kaksi uutta radiokanavaa. Uusista kanavista Easy Hits ottaa lopetettavan Me Naiset Radion taajuudet. Classic Hits -kanavan Sanoma perustaa osavaltakunnallisen ohjelmistoluvan saaneen Kevyt Kanava Oy:n kanssa. Groove FM:ää Sanoma laajentaa Helmiradion taajuuksille.

Mediamonitori


Kommentit

2 vastausta artikkeliin “Suomipopille tehokkaampia taajuuksia”

  1. Hyvönen Kalle avatar
    Hyvönen Kalle

    Työntäkää se Suomipop takaisin sinne alataajuuksille ja Rock takaisin. Ja sille voi antaa tehoja niin paljon kuin lähettimistä lähtee.

  2. [quote name=”Hyvönen Kalle”]Työntäkää se Suomipop takaisin sinne alataajuuksille ja Rock takaisin. Ja sille voi antaa tehoja niin paljon kuin lähettimistä lähtee.[/quote]

    Ja miksi siellä ylipäätään pitää kuulua Aito Iskelmä ja HitMix Kajaanissa sekä Sotkamossa. Pelkät Kajaanin lähetteet pitäisi riittää noille. Radio Rock vaikka sen HitMixin taajuudelle 107,0 MHz missä se ennen 2020 luvun vaihdetta kuului.