Sanoman lehtikaupalla ei vaikutusta Rauman paikallisradioon

kirjoittanut

kategoriassa

Raumalla ilmestyviä sanomalehti Länsi-Suomea ja kaupunkilehti Raumalaista julkaiseva Marva Media Oy ja jakeluyhtiö Rauman Suorajakelu Oy siirtyvät syyskuun alussa Sanoma Median omistukseen. Yhtiöt tiedottivat asiasta keskiviikkona. Sanoman mukaan kauppa vahvistaa Sanoman alueellisen uutismedian tavoittavuutta ja asiakaskantaa Satakunnan alueella.

Länsi-Suomi on ilmestynyt vuodesta 1905 ja Marvan perhe on ollut lehtiyhtiön pääomistaja 1950-luvulta alkaen. Siirtyminen Sanoman omistukseen ei vaikuta Länsi-Suomen ja Raumalaisen ilmestymiseen. Sanomalla on vahva ote Satakunnan mediataloista, sillä yhtiö omistaa myös porilaisen Satakunnan Kansan.

Marva Median kauppaaminen Sanomalle ei vaikuta paikallisradio Ramonaan, sillä radioasema on siirtynyt Marva Group Oy:n omistukseen. Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on hyväksynyt toimiluvan siirtämisen Marva Medialta Marva Groupille viime viikolla. Radio Ramonan liiketoiminnasta vastaa Via Vittoria Oy.

Mediamonitori – Yle, Länsi-Suomi

Aiheesta muualla: Radion ohjelmistotoimiluvat (Traficom)

 


Kommentit

Yksi vastaus artikkeliin “Sanoman lehtikaupalla ei vaikutusta Rauman paikallisradioon”

  1. Marko, Stadi avatar
    Marko, Stadi

    Liiketoiminnan keskittymistä, kuten Suomessa pienessä maassa on kehitys. Kun Sanomat ostaa isoja, miksi ei pieniä jatkona. Helsingin Sanomien laatutaso ja journalistien maailmakuva on sellainen, että olen jo yli 10 vuotta sitten irtisanomut lehden tilauksen. Iltasanomat on samoin boikotissa. Digi lehteen siirtyminen on Sanomille ”jännitysnäytelmä”. Uusia yrittäjiä tulossa ja nykyinen asema uhattuna.