Ruotsi: Seitsemän radiokanavaa sai digiradioluvan

kirjoittanut

kategoriassa

Ruotsin viestintäviranomainen on myöntänyt digiradiolupia seitsemälle valtakunnalliselle ja yhdelle alueelliselle radioasemalle. Uudet luvat saivat Mad Man Media, DB Media ja Skärgårdsradion. Uudet luvat tulevat voimaan syyskuun alussa ja ovat voimassa heinäkuun 2026 loppuun. Aiheesta kertoo Radionytt.se-sivusto.

Mad Man Media saa uuden luvan myötä laajentaa yhteistyössä Bauer Median kanssa tuottamaansa Retro FM:ää ja yhtiön omia kanavia (Radio Topp 40 ja Relax FM) sekä perustaa uuden valtakunnallisen Rock ja urheilu -formaattiin perustuvan kanavan. Lisäksi yhtiö voi laajentaa Malmön lähiradiossa toimivan arabiankielisen Radio Yallan lähetykset valtakunnallisiksi.

DB Media käynnistää digiradioverkossa uuden valtakunnallisen Dansbandskanalen Klassiker -kanavan. Skånen alueella DB Media voi aloittaa Guldkanalen Country -kanavan lähetykset. Yhtiöllä on jo entuudestaan digiradioluvat valtakunnalliselle Dansbandkanalenille sekä Skånen alueelliselle Guldkanalenille.

Tukholman alueella lähettävä Skärgårdsradion voi laajentaa kuuluvuuttaan valtakunnalliseksi.

Ruotsissa on kaksi valtakunnallista digitaalisen radion (DAB+) kaupallista lähetysverkkoa, joita operoivat Viaplay ja Bauer Media. Molemmilla yhtiöillä on omat verkot Tukholmassa, Göteborgissa ja Malmössä ja Viaplaylle lisäksi Gävlessä. Kaikkiaan Ruotsissa on nyt 28 valtakunnallista ja neljä alueellista kaupallista digiradiolupaa.

Mediamonitori

{jcomments off}