Groove FM:n kuuluvuus laajenee – Helmiradio jatkaa Suplassa

kirjoittanut

kategoriassa

Rytmimusiikkikanava Groove FM:n kuuluvuusalue laajenee merkittävästi torstaina, kun asema siirtyy Helmiradion taajuuksille. Samalla 1980-luvun hittejä soittava Helmiradio jatkaa lähetyksiä Sanoma Median suoratoistopalvelu Suplassa. Groove FM on tähän asti kuulunut pääkaupunkiseudulla sekä Tampereen ja Vaasan seuduilla.

Helsigissä Groove FM jatkaa nykyisellä taajuudellaan 102,8 MHz. Helsingissä toimiva Helmiradion taajuus 88,6 MHz jää Classic Hits -kanavalle. Pirkanmaalla ja Kankaanpäässä Groove FM siirtyy Helmiradion nykyisille taajuuksille, joista Tampereen taajuus on 88,7 MHz. Nykyinen Tampereen Groove-taajuus 100,9 MHz siirtyy tilapäisesti uuden Classic Hits -kanavan käyttöön.

Vaasan Groove FM -taajuus 93,4 MHz menee Tampereelta Vaasaan laajenevan Kantriradion käyttöön Grooven muuttaessa Vaasan seudulla Helmiradion taajuudelle. Uutena Groove FM -taajuutena aloittaa Jyväskylän 92,0 MHz, jolle Sanoma sai ohjelmistoluvan viime vuonna

Savonlinnassa Sanoma vaihtoi Helmiradion ja Suomipopin taajuuksia keskenään, joten Groove FM perii Savonlinnassa Helmiradiolla vain reilun viikon käyttössä olleen taajuuden 101,4 MHz. Muilla nykyisen Helmiradion kuuluvuusalueilla ei tapahdu taajuusmuutoksia.

Groove FM ja Helmiradio ovat toimineet pääasiassa Sanoman omilla ohjelmistoluvilla, mutta Uudellamaalla ja Pirkanmaalla Sanoma on saanut taajuudet käyttöönsä yhteistyösopimuksella Keskisuomalainen-konserniin kuuluvalta Etelä-Suomen Media Oy:ltä.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on hyväksynyt Sanoma Median hakemukset taajuuksien järjestelystä eri taajuuskokonaisuuksien välillä. Vaihdokset ovat koskeneet Suomipopin, Helmiradion, Kantriradion ja Groove FM:n lisäksi Aito Iskelmää, jolle Traficom myönsi Helmiradiolle kuuluneen taajuuden Torniosta.

Groove FM:n uudet taajuudet maaliskuussa 2023:

Paikkakunta Uusi taajuus Lisätietoa
Tampere 88,7 Vanha taajuus 100,9 Classic Hitsin käyttöön
Vaasa (Mustasaari) 89,1 Vanha taajuus 93,4 Kantriradiolle
Savonlinna 101,4 Taajuus siirtynyt Suomipopilta Helmiradiolle maaliskuusa 2023
     

Muut Helmiradiolta Groove FM:lle siirtyvät taajuudet:

Paikkakunta Taajuus
Iisalmi 89,5
Jyväskylä (uusi) 92,0
Kajaani 91,3
Kankaanpää 103,2
Kokkola 104,3
Kristiinankaupunki 105,1
Kuopio 96,7
Lapua 96,9
Mikkeli 89,7
Parkano 104,0
Pieksämäki 102,2
Sastamala 93,4
Varkaus 92,7
Ähtäri 97,8
   

(Taulukkojen tiedot kerätty Suplan Groove FM -sivulta)

Mediamonitori


Kommentit

3 vastausta artikkeliin “Groove FM:n kuuluvuus laajenee – Helmiradio jatkaa Suplassa”

  1. Nyt en ymmärrä. Classic hits mainostaa idinä olevansa Groove FM. Ainakin Hämeenlinnan seudulla. Mutta eikö tämä kevyt kanavien kanava pitänyt olla kokonaan uusi radiokanava?

  2. [quote name=”Pete”]Nyt en ymmärrä. Classic hits mainostaa idinä olevansa Groove FM. Ainakin Hämeenlinnan seudulla. Mutta eikö tämä kevyt kanavien kanava pitänyt olla kokonaan uusi radiokanava?[/quote]
    Sama oli eilen Helsingin taajuudella mutta nyt jo omaa Classic Hits musaa

  3. Voi kun ois Groove FM tullut Joensuuhunkin vaikka kasarin tilalle, kun täällä lähes vastaavaa tavaraa lähettää nostalgia ja paikkalinen Rex sekä järviradio