Useille radioasemille tehonkorotuksia

kirjoittanut

kategoriassa

Useat radiokanavat ovat saaneet lopputalven ja alkukevään aikana luvan lisätä lähetystehoja ja laajentaneet kuuluvuusalueitaan. Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin myöntämät tehonkorotusluvat ovat koskeneet sekä pidempään että vasta vähän aikaa toimineita radioita. Viime aikoina tehoa ovat lisänneet Radio Sandels, Iskelmä, Järviradio, Kantriradio, Radio Kaakko ja Radio 957.

Radio Sandelsin kuuluvuus on voimistunut ja kuuluvuusalue laajentunut Sotkamon taajuuden tehonkorotuksen ansiosta. Radio Sandels lähettää nyt Sotkamon taajuudella 107,5 MHz kolmen kilowatin teholla, kun lähetysten alkaessa viime lokakuussa tehoa oli 1 kW. Radio Sandelsin kuuluvuusalue on laajentunut myös Varkauden seudulla aiemmin Leppävirralla sijainneen lähettimen siirryttyä Joroisiin. Joroisten mastossa lähetystehoa on 3 kW, mikä vahvistaa Radio Sandelsin kuuluvuutta myös Pieksämäellä.

Myös Iskelmän ja Järviradion kuuluvuusalueet ovat laajentuneet Pohjois-Savossa asemien siirryttyä huhtikuun alussa Neulemäestä Mökönpellon mastoon. Iskelmän taajuudella tehoa on 3 kW ja Järviradiolla 4 kW. Traficom on määrännyt Järviradiolle kuuluvuusrajoituksia idän suuntaan, jotta samalla taajuudella 102,9 MHz Joensuussa lähettävän Radio Suomipopin kuulvuus ei häiriintyisi. Iskelmän ja Järviradion uusi mastopaikka on Kallaveden itäpuolella.

Lappeenrantaan viime marraskuussa laajentunut Radio Kaakko on saanut luvan lisätä tehoa sadasta watista yhteen kilowattiin. Radio Kaakon taajuus on Lappeenrannassa 90,5 MHz.

Pirkanmaalla sekä joulukuussa aloittaneen Kantriradion että Radio 957:n kuuluvuusalueet ovat laajentuneet erityisesti Valkeakosken suuntaan tehonkorotuksilla. Kangasalan asemalla sijaitsevan Kantriradion lähetysteho on 2 kW ja Tampereelta Näsinneulasta Kangasalan Lorunkorpeen siirtyneen Radio 957:n teho niin ikään kaksi kilowattia.

Mediamonitori

Muualla Mediamonitorissa: Taajuuslista

Uutista päivitetty 5.4.2022 klo 14.50: Muokattu Järviradion tehotietoa (4 kW).


Kommentit

Yksi vastaus artikkeliin “Useille radioasemille tehonkorotuksia”

  1. Radio 957 saisi laajentaa Sastamalaan. Hämeenkyrön taajuus ei oikein jaksa kuulua keskustan alueella. Eikä Kangasalan taajuus kuulu melkeinpä ollenkaan kun Eurajoen Radio Dei roiskii pahasti päälle.