HitMixin lähetykset alkavat Satakunnassa helmikuun alussa

kirjoittanut

kategoriassa

Sanoma Mediaan kuuluva radiokanava HitMix tekee paluun Satakuntaan yli kahden vuoden tauon jälkeen, kun se saa käyttöönsä entiset Iskelmä Satakunnan taajuudet Huittisissa, Raumalla ja Ulvilassa. Toimilupaa taajuuksilla tällä hetkellä hallinnoiva Huittisten Sanomalehti Oy myy radioliiketoimintansa Sanoma Medialle ja keskittyy paikallislehden ja mainostoimiston pyörittämiseen. HitMix aloittaa taajuuksilla helmikuun alussa. Huittisten Sanomalehden ja Iskelmä-radiokanavaa tuottavan Bauer Median yhteistyösopimus Iskelmän välittämisestä Satakuntaan päättyy 28. tammikuuta.

HitMixin taajuuksia tulevat Satakunnassa olemaan 93,0 MHz (Huittinen), 105,1 MHz (Rauma) ja 100,4 MHz (Ulvila). HitMix on ehtinyt olla poissa satakuntalaisten FM-radioista nykyisen toimilupakauden alusta eli tammikuusta 2020 alkaen. Sanoma Media tuotti aiemmin HitMixiä Mediatakojat Oy:n kanssa, mutta Mediatakojat valitsi uudeksi yhteistyökumppanikseen Bauer Median vuoden 2020 alussa ja sulautui myöhemmin yrityskaupassa Baueriin.

Huittisten Sanomalehti Oy:n hallituksen puheenjohtaja Pauli Kurunmäki kertoi maanantaina Lauttakylä-lehden haastattelussa, että yhtiössä on pohdittu radion myymistä pitkään.

Mediamonitorin Liikenne- ja viestintävirasto Traficomista saamien tietojen mukaan Liikenne- ja viestintävirasto on tehnyt ennakkopäätöksen määräysvallan muutoksen vaikutuksesta toimilupaan marraskuussa ja toimilupaa ei sen mukaan peruuteta muutoksen vuoksi. Liiketoimintakaupan on tarkoitus toteutua 1.2.2022 alkaen, mistä alkaen myös ohjelmistotoimilupa päivitetään uudelle toimiluvan haltijalle.

Iskelmä Satakunta on lähettänyt viime vuosina vain paikallismainoksia sekä harrastajavoimin toteutettuja iltaohjelmia. Lisksi Huittisten taajuudella on kuultu Huittisten kirkon jumalanpalveluksia.

Kaupallinen paikallisradiotoiminta alkoi Huittisissa joulukuussa 1987 ja on jatkunut erilaisin järjestelyin näihin päiviin saakka.

Mediamonitori – Lauttakylä (maksullinen sisältö)

Muualla Mediamonitorissa: Taajuuslista ja Iskelmän taajuuksien vaihtumista käsittelevä uutinen

Uutista päivitetty 25.1.2022 klo 21.15: Täsmennetty tietoa Huittisten Sanomalehden radioliiketoiminnan myymisestä Sanoma Medialle.


Kommentit

2 vastausta artikkeliin “HitMixin lähetykset alkavat Satakunnassa helmikuun alussa”

 1. Iikka Autio avatar
  Iikka Autio

  Kovin olisi kultturitappio, joa Sampsa Taistjäisivät pois ohjelmista. Toivotaan, että löytävät
  uuden kanavan.

 2. Santtila avatar
  Santtila

  Kuinka kauan iskelmäsatakunta jingleä pyörittävä nettiradio kuuluu? Äsken kun kuuntelin vielä lähetti. Outo juttu.