Viidestätoista FM-taajuudesta kisaa kymmenen radioluvanhakijaa

kirjoittanut

kategoriassa

Kymmenen yhtiötä tai yhteisöä on jättänyt lupahakemuksen kaupallisten radioiden täydentävällä toimilupakierroksella. Eniten uusia taajuuksia tavoittelevat Sanoma Media Finland Oy, Järviradio Oy ja Patmos Lähetyssäätiö. Lähes kaikki luvanhakijat toimivat jo radioalalla. Uutena radioaalloille pyrkijänä on oululaiseen Kaleva Mediaan kuuluva Kaleva365 Oy, joka hakee taajuuksia Pohjois-Pohjanmaalta ja Lapista.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom kuulutti huhtikuussa haettaviksi 16 FM-taajuutta ja kolme AM-alueen taajuutta. Lupahakemuksia jätettiin 15 FM-taajuudesta. Vain Inarin taajuus 95,7 MHz sekä keskiaaltotaajuudet jäivät ilman luvanhakijoita. Eniten kiinnostusta hakijoissa herättivät Asikkalan, Kangasalan ja Lappeenrannan (90,5 MHz) taajuudet, joita haki neljä hakijaa. Myös lähes kaikilla muilla taajuuksilla oli useita hakijoita, joten päätös toimilupien saajista siirtyy valtioneuvostolle.

Täydentävällä toimilupakierroksella hakijoiden joukossa ovat muun muassa Radio Helsinkiä pyörittävä Livelaboratorio Oy, Radio Kaakon taustayhtiö Kaasilansalmi Oy, Radio Sandelsin omistaja Suomen lähiradiot Oy sekä Keskisuomalainen-konserniin kuuluva, paikallisradio Savon Aaltoja tuottava Savon Media Oy. Tampereen seudulla kuuluvan Radio Musan toimilupayhtiö Pispalan Musa Oy hakee lisätaajuutta Kangasalta.

Täydentävän toimilupakierroksen hakuaika päättyi 3. toukokuuta, mutta hakijoilla on mahdollisuus täydentää hakemuksiaan 26.5. asti. Lupaviranomaiset eivät ole vielä tiedottaneet, milloin päätöksiä luvansaajista on odotettavissa. Myönnettävät luvat ovat voimassa vuoden 2029 loppuun saakka.

Radion ohjelmistotoimiluvan hakijat paikkakunnittain:

Paikkakunta MHz Luvanhakijat
Asikkala 107,9 Järviradio Oy, Patmos Lähetyssäätiö sr, Sanoma Media Finland Oy ja Livelaboratorio Oy
Iisalmi 93,5 Savon Media Oy ja Bauer Media Oy
Inari 89,0 Kaleva365 Oy
Kangasala 91,0 Pispalan Musa Oy, Sanoma Media Finland Oy, Patmos Lähetyssäätiö sr ja Bauer Media Oy
Lappeenranta 90,5 Järviradio Oy, Kaasilansalmi Oy, Patmos Lähetyssäätiö sr ja Sanoma Media Finland Oy
Lappeenranta 104,3 Patmos Lähetyssäätiö sr ja Sanoma Media Finland Oy
Lapua 104,9 Järviradio Oy, Patmos Lähetyssäätiö sr ja Bauer Media Oy
Naantali 89,3 Järviradio Oy, Livelaboratorio Oy ja Sanoma Media Finland Oy
Nivala 101,1 Järviradio Oy
Oulu 95,0 Kaleva365 Oy ja Sanoma Media Finland Oy
Raahe 95,7 Kaleva365 Oy ja Sanoma Media Finland Oy
Sotkamo 107,5 Suomen lähiradiot Oy ja Patmos Lähetyssäätiö sr
Taivalkoski 102,2 Kaleva365 Oy
Tervola 100,1 Kaleva365 Oy
Varkaus 87,7 Järviradio Oy, Savon Media Oy ja Bauer Media Oy
     

 Mediamonitori


Kommentit

10 vastausta artikkeliin “Viidestätoista FM-taajuudesta kisaa kymmenen radioluvanhakijaa”

 1. Oisko se Lappeenrantaa sit hitmix ja kaakko?
  Patmos vähä turha

 2. Radionkuuntelija avatar
  Radionkuuntelija

  Omalla tämän hetkisellä paikkakunnalla Järviradio kuuluu. Toivoisin silti, että sille myönnettäisiin luvat niille alueille joille hakee monet asiaa alueella joissa vain nettiradio ollut vaihtoehtona.

 3. Lapuan taajuus toivottavasti myönnetään jollekin muulle kuin järviradiolle ihan siitä syystä, että siellä järviradio kyllä taitaa jo kuulua ainakin Seinäjoen ja ehkä alajärvenkin taajuuksilta. Muuten kyllä järviradiolle voisi lsiätaajuuksia antaa, ja toivottavasti ainakin osa taajuuksista nyt myönnetään paikallisradioille ja pienemmille toimijoille, kun ne ovat monia taajuuksia hakeneet.

 4. Radionkuuntelija avatar
  Radionkuuntelija

  [quote name=”Lassi”]Lapuan taajuus toivottavasti myönnetään jollekin muulle kuin järviradiolle ihan siitä syystä, että siellä järviradio kyllä taitaa jo kuulua ainakin Seinäjoen ja ehkä alajärvenkin taajuuksilta. Muuten kyllä järviradiolle voisi lsiätaajuuksia antaa, ja toivottavasti ainakin osa taajuuksista nyt myönnetään paikallisradioille ja pienemmille toimijoille, kun ne ovat monia taajuuksia hakeneet.[/quote]

  Tarkoitin tosiaan että, niillä paikkakunnilla Järviradiolle joilla asema ei vielä kuulu perinteisen fm-taajuuden kautta.

  Pieniä toimijoita tuossa ei ole montaa. Ei tietoa minkälaista ohjelmaa nuo muutamat luvan hakijat on aikeissa lähettää. Ilmeisesti Kaleva365 suunnittelee jotain omaa ketjua kun hakee useampaa?

 5. Itse veikkaisin kyllä, että se Kaleva 365 suunnittelisi jonkinlaista paikallisradiota Pohjois-Suomeen, kun taajuuksia vain sieltä hakee, mutta eihän sitä varmasti voi tietää. Ja on luvan hakijoiden joukossa ainakini useampia paikallisradioita, kuten Radio Kaakko jota viime vuonna kuuntelin vähän, ja sieltä ainakin tuli paljon monipuolisempaa musiikkia kuin usealta muulta kanavalta. Lisäksi viime vuoden lopulla Kuopioon perustettu paikallisradio oli lupien joukossa, luulisin että kun se oli hakenut lupia iisalmeen ja varkauteen haluaisi tätä radiota laajentaa.

 6. hakeekon bauer media radio pookillle lisää taajuuksia?

 7. [quote name=”oiva”]hakeekon bauer media radio pookillle lisää taajuuksia?[/quote]
  Ysärille varmaan hakee.

 8. Helmiradio ei taida kuulua Oulussa?

 9. EIKIITOS avatar

  [quote name=”Pekka”]Helmiradio ei taida kuulua Oulussa?[/quote]

  Eipä kuuluisi yhtään missään. Näittä hittikimararadioita on Suomen niemet ja notkot kuuluvuusaluieneen täynnä.

  Kuunnella samoja biisejä kokoajan joka vuosi. Tätä on todellisuus valitettavasti ollut vuosikausia Ylenkin kanavilla.

 10. EIKIITOS avatar

  [quote name=”Pete”][quote name=”oiva”]hakeekon bauer media radio pookillle lisää taajuuksia?[/quote]
  Ysärille varmaan hakee.[/quote]
  Ja kaupanpäälle Hedari samojen kappaleiden uudestaan ja uudestaan toistamisella. Aivan kuin kyseisen kanavan biisit eivät saisi ilman Jysäriäkin tarpeeksi soittoa Suomessa.