Ajan Lennätin Helsingin taivaalla ja radiossa vuodenvaihteessa

kirjoittanut

kategoriassa

JR Puheen taajuudella 105,8 MHz ja YouTube-striimissä lähetetään tänään ja huomenna laserteos Ajan Lennättimen ääntä morsetuksella. Lähetyksessä kuullaan myös etukäteen kerättyjä uudenvuoden lupauksia, toiveita ja unelmia, joita koneääni lukee. Radiotaajuudella ja netissä radioidaan morsetuksella merkkisarjaa ”2020-2021”. Merkkisarjaa lähetetään lasersäteillä kaikkiin ilmansuuntiin Olympiastadionin tornista.

Ajan Lennätin on nähtävissä koko illan ja yön ajan. Teosta voi ihailla Helsingin alueella erityisesti esteettömiltä paikoilta, joilta on näköyhteys Stadionin tornille. Teosta ei kannata saapua katsomaan aivan tornin läheisyyteen, kerrotaan Helsingin Uusivuosi -sivustolla.

Osa uudenvuoden viesteistä välittyy tekstimuodossa tapahtuman nettisivuilla. Lisäksi tapahtumaa lähetetään Ylen uudenvuoden lähetyksessä.

Laserteoksen on suunnitellut Ilkka Paloniemi ja teknisestä tuotannosta vastaavat Petteri Karri, Niila Leppänen ja Matti Vuorela. Radiotaajuuden luvanhaltija on vuodenvaihteeseen asti Järviradio Oy ja uudenvuodenpäivänä tapahtuman äänentoistosta ja radioinnista vastaava Broadway Finland Oy.

Mediamonitori

Muualla Mediamonitorissa: Lyhytaikaiset radioasemat 2021

{jcomments off}