Sea FM:n kuuluvuusalue laajenee Rovaniemellä

kirjoittanut

kategoriassa

Rovaniemellä taajuudella 98,3 MHz lähettävän Sea FM Radion lähetinpaikka vaihtuu ja kuuluvuusalue laajenee tällä viikolla. Sea FM:n lähetin siirretään Rovaniemen keskustan tuntumasta kaupungin eteläpuolelle Rensseliaapaan. Lähetysteho pysyy toistaseksi yhdessä kilowatissa, mutta antennikorkeutta tulee nykyiseen mastopaikkaan verrattuna lisää. Uudessa mastossa lähetysantenni on 91 metrin korkeudella maanpinnasta.

Sea FM on hakenut taajuudelle lisää tehoa, ja tehonkorotus on parhaillaan koordinoitavava Liikenne- ja viestintävirasto Traficomissa. Lisäteho saataneen käyttöön ensi vuoden alkupuolella. Tehonkorotuksen jälkeen Sea FM:n kuuluvuus voimistuu lisää Rovaniemen keskustassa ja Ranualla.

Sea FM:n lähetin on tähän asti ollut Suosiolassa lähellä Rovaniemen keskustaa. Aseman lähetysantenni jää mastoon lyhytaikaisia radioasemia varten. Antennista on jo alkanut lähettää aiemmin Oulussa lyhytaikaisella luvalla toiminut Radio Sauna. Sen taajuus on Rovaniemellä 95,0 MHz.

Sea FM:llä on Rovaniemen lisäksi taajuudet Oulussa ja Keminmaalla. Aseman omistaa oululainen Nordic Palvelu Oy.

Mediamonitori

Muualla Mediamonitorissa: Taajuuslista