Vihtaradio kajahtaa eetteriin pihasaunasta joka lauantai

kirjoittanut

kategoriassa

Alavudella aloittaa tänään kello 15 lähetykset lyhytaikaisella radioluvalla toimiva paikallisradiokanava Vihtaradio. Lauantai-iltapäisin lähettävä Vihtaradio kuuluu noin 20 kilometrin säteellä taajuudella 92,8 MHz. Vihtaradion lähetyslupa on voimassa vuoden 2020 loppuun.

Radiokanavan perustaja on eläkeläinen Raimo Joensuu, jolla on kokemusta radioharrastuksesta jo 1970-luvulta alkaen. Joensuu on ollut paitsi radioamatööri myös DX-kuuntelija, mutta radio-ohjelmien tekemisestä hänellä ei ole kokemusta.

– Haave omasta radiokanavasta on ollut ihan lapsuuden ajoista asti. 1970-luvulla se ei ollut mahdollista ja vuonna 1985 oli tosi säänneltyä ja kallista. Nyt kun asiat ovat vapautuneet, päätin sitten aloittaa radioaseman pitämisen harrastuksena, Joensuu taustoittaa.

Joensuun pihasaunan pukuhuoneeseen rakennetussa studiossa toimiva yhden miehen radio aikoo lähettää musiikkia 1920-luvulta 80-luvulle, joten ohjelmissa voi soida myös savikiekkoajan musiikkia. Lisäksi Joensuu kaavailee lähettävänsä kolumneja, haastatteluja ja tietoa Alavuden tapahtumista. Avajaispäivän lähetyksessä äänessä on muun muassa alavutelaisen Kolmas nainen -yhtyeen laulaja Pauli Hanhiniemi.

Vihtaradio on kuultavissa ainakin toistaiseksi vain ULA-taajuudella. Aseman ensimmäisiä testilähetyksiä kuultiin aiemmin tällä viikolla.

Mediamonitori

Muualla Mediamonitorissa: Lyhytaikaiset radioluvat 2020


Kommentit

Yksi vastaus artikkeliin “Vihtaradio kajahtaa eetteriin pihasaunasta joka lauantai”

  1. Hieno homma että tällaisia asemia syntyyy. Ei varmaan olisi ylivoimainen tehtävä lähettää myös lyhyillä tai keskiaalloilla.