Uusia lyhytaikaislupia voimaan lokakuussa

kirjoittanut

kategoriassa

Radio Patmos laajentaa jälleen kuuluvuusaluettaan kolmen kuukauden pituisella lyhytaikaisluvalla 12 paikkakunnalle. Patmos kuuluu pääkaupunkiseudulla ja Hyvinkäällä, Lahden seudulla, Hämeenlinnassa, Joensuussa, Jyväskylässä, Kouvolassa, Lappeenrannassa, Lapualla, Porvoossa, Rovaniemellä ja Tampereen seudulla. Tilapäinen laajennus on merkittävä, sillä Patmoksella on vakituisia ohjelmistoluvalla toimivia taajuuksia lähinnä Länsi- ja Keski-Suomessa.

Järviradio Puhe aloittaa kolme kuukautta kestävän toimintajakson 1.10. alkaen Helsingissä taajuudella 105,8 MHz. Espoossa käynnistyy puolestaan radioharrastajan pyörittämä 7 watin teholla toimiva Sea FM -radioasema taajuudella 107,9 MHz.

Kauhajoella viimeksi päättyneen kesän aikana toiminut Radio Scoop lähettää jälleen tilapäisellä radioluvalla, joka on voimassa joka keskiviikko ja sunnuntai. Scoopin taajuus on 107,1 MHz ja lähetysteho 100 wattia. Ensimmäinen lupapäivä on 4. lokakuuta.

Riihimäellä taajuudella 100,8 MHz toimivan SCM Radion lyhytaikaislupa on voimassa 1. lokakuuta alkaen vuoden loppuun. Myös Asikkalassa lähettävän Radio Tallukan lähetyslupa on alkanut lokakuun alussa.

Alavudella aloittaa lähetykset uusi paikallisradiokanava Vihtaradio. Sen ensimmäinen lähetys on lauantaina 3. lokakuuta taajuudella 92,8 MHz. Lähetyksiä Vihtaradiolla on lähinnä lauantaisin. Vihtaradion lupa on voimassa vuoden loppuun.

Oulussa heinäkuusta lähtien lähettäneen Radio Saunan lupa on päättynyt, mutta sen käyttämällä taajuudella on aloittanut 14.10. Radio 95 -niminen asema. Sen lupa päättyy 13. tammikuuta 2021.

Scandinavian Weekend Radio toimii loppuvuoden aikana kolmena lauantaina. SWR:n lähetyspäiviä ovat 3. lokakuuta, 7. marraskuuta ja 5. joulukuuta. SWR kuuluu Virroilla taajuudella 94,9 MHz sekä keskiaalloilla taajuudella 1602 kHz. Asemaa  voi kuunnella myös lyhytaalloilla sekä osan päivästä netissä.

Salossa syyskuun alussa lähetykset taajuudella 90,3 MHz aloittanut Radio Ihme ja Kumma saa lokakuun alussa merkittävän laajennuksen kuuluvuusalueeseen. Radioasema alkaa lähettää paikallisen puhelinyhtiön mastosta 500 watin teholla. Nykyinen teho on 50 wattia.

Lokakuun lopussa alkavat rovaniemeläisen Radio Säteilyn ja osavaltakunnallisen Jouluradion lyhytaikaisluvat. Radio Säteily aloittaa lähetykset kuitenkin vasta 6. marraskuuta ja Jouluradio muilla paitsi Espoon taajuudella 2. marraskuuta.

Mediamonitori

Muualla Mediamonitorissa: Lyhytaikaiset radioluvat 2020

Artikkelia päivitetty 17.10.2020 klo 22.05: Lisätty Radio 95, Radio Säteily ja Jouluradio.


Kommentit

10 vastausta artikkeliin “Uusia lyhytaikaislupia voimaan lokakuussa”

 1. Keskisuomessa Korpilahdella kuuluu nyt sotaharjoitusradio 98,8MHz. Onkos näitä nyt muualla?

 2. Harri avatar

  [quote name=”RHA”]Keskisuomessa Korpilahdella kuuluu nyt sotaharjoitusradio 98,8MHz. Onkos näitä nyt muualla?[/quote]

  Oulussa kuuluu myös taajuudella 91,6 MHz

 3. Motti avatar

  Kuuluuko tuo JR Puhe muilla? Radioni ei löytänyt asemaa.

 4. [quote name=”Harri”][quote name=”RHA”]Keskisuomessa Korpilahdella kuuluu nyt sotaharjoitusradio 98,8MHz. Onkos näitä nyt muualla?[/quote]

  Oulussa kuuluu myös taajuudella 91,6 MHz[/quote]
  Onko näistä nykyisistä sotaharjoitusradioista mitään tietoja netissä? En löytänyt tietoja kuin aiemmilta vuosilta.

 5. Harri avatar

  [quote name=”RHA”][quote name=”Harri”][quote name=”RHA”]Keskisuomessa Korpilahdella kuuluu nyt sotaharjoitusradio 98,8MHz. Onkos näitä nyt muualla?[/quote]

  Oulussa kuuluu myös taajuudella 91,6 MHz[/quote]
  Onko näistä nykyisistä sotaharjoitusradioista mitään tietoja netissä? En löytänyt tietoja kuin aiemmilta vuosilta.[/quote]

  Ei ole mulla ainakaan mitään tietoja. Sattumalta tuli vastaan kun etsin muita fm-kanavia

 6. Laajalla avatar
  Laajalla

  Kerrankin positiivisia uutisia. Tällaisia olisi kiva voida lukea enemmänkin. Radiokenttä ei olekaan ainakaan vielä onneksi pelkkää YLE, Baueria ja Sanomaa.

 7. trukki avatar

  Missä Radio Patmoksen Helsingin taajuutta välittävä lähetin sijaitsee? Patmos kuuluu kyllä mutta poiketen edellisestä lähetysjaksosta rätinän ja hurinan takaa. Nyt tänään alkoi kuulumaan Järviradio Puhe-kanava ja kuuluu hyvin. Kiinnostaisi tietää myös missä SEA FM Espoon taajuutta välittävä lähetin sijaitsee? Ei löytynyt enää Mediamonitorin tiedoista.

 8. Toimitus avatar
  Toimitus

  [/quote]
  Onko näistä nykyisistä sotaharjoitusradioista mitään tietoja netissä? En löytänyt tietoja kuin aiemmilta vuosilta.[/quote]

  Puolustusvoimien harjoitusradioista ei ole saatavissa julkista tietoa, eikä niitä täten noteerata Mediamonitorissa.

 9. Toimitus avatar
  Toimitus

  [quote name=”trukki”]Missä Radio Patmoksen Helsingin taajuutta välittävä lähetin sijaitsee? Patmos kuuluu kyllä mutta poiketen edellisestä lähetysjaksosta rätinän ja hurinan takaa. Nyt tänään alkoi kuulumaan Järviradio Puhe-kanava ja kuuluu hyvin. Kiinnostaisi tietää myös missä SEA FM Espoon taajuutta välittävä lähetin sijaitsee? Ei löytynyt enää Mediamonitorin tiedoista.[/quote]

  Patmos Pasilassa ja Sea FM Kilossa.

 10. trukki avatar

  [quote name=”Toimitus”]
  Patmos Pasilassa ja Sea FM Kilossa.[/quote]

  Näkisikö jostain onko Radio Patmos lähettänyt lähetykset koko ajan Pasilasta vai lähettävät välillä jostain toisesta mastosta? Edellisen kerran kun heillä oli 3kk lähetyslupa niin lähetys kuului todella hyvin myös Itä-Helsingin suuntaan.