Radio Scoopin viikonloppuradio haluaa lähelle kuuntelijaa

kirjoittanut

kategoriassa

Kauhajoen opistolta lähettävä Radio Scoop toimii kesän ajan viikonloppuradiona ja aloittaa samalla lähetykset ULA-taajuudella. Viikonloppulähetyksiä asema lähettää tästä viikonlopusta alkaen elokuun alkuun taajuudella 107,1 MHz ja nettiradiossa. Muina viikonpäivinä lähetyksiä ei kuulla. Radio Scoopin lyhytaikainen lupa on voimassa 2. elokuuta saakka, mutta lähetyksiä kuullaan elokuun puoliväliin ainakin nettiradiossa.

Radio Scoopin tavoitteena on elää Suupohjan asukkaiden arjessa ja kertoa alueen tapahtumista ihmisläheisesti. Ohjelmaa asema lähettää ympäri vuorokauden perjantaista sunnuntai-iltaan. Tämän vuoden kesäradio on Radio Scoopille ensimmäinen, sillä aiempina vuosina asema on pitänyt kesätaukoa. Talvikaudella Scoop lähettää kokoaikaisesti netissä, mutta sillä on välillä myös lyhytaikaisia radiolupia ULA-taajuudelle.

– Uudistuksella juhlistetaan vihdoin valmiiksi saatavan lähetinprojektin valmistumista. Talven aikana Kauhajoella sijaitsevan mäen laelle rakennettiin lähetinasema, joka palvelee tulevaisuudessa Suupohjan asukkaita laajemmin ja useammin. Pitkän tähtäimen suunnitelmana on saada Suupohjaan vakiintunut radiotaajuus kolmen kuukauden lyhytaikaisten lupien sijasta, kertoo ohjelmapäällikkö Joni Rinta-Möykky.

Radio Scoop toimii riippumattomana yhdistyspohjaisena paikallisradiona. Asema aikoo olla mukana kuuluvuusalueen kesätapahtumissa siinä määrin, kuin niitä voidaan koronatilanteessa järjestää.

– Tavoitteena on saada Suupohjan asukkaat tuntemaan yhtenäisyyttä radion välityksellä. Emme ehkä ole ensimmäisenä uutisoimassa mitä tapahtuu Gazassa, mutta varmasti ensimmäisiä silloin kun maasta löytyy sydämenmuotoinen porkkana tai Tokerotiellä on maitoauto kumossa. Kaiken tämän lisäksi tavoite on olla myös edullinen mainostusvaihtoehto alueen pienyrittäjille, huomauttaa Rinta-Möykky.

Mediamonitori

Muualla Mediamonitorissa: Lyhytaikaiset radiot 2020