Radio Vaasan radioliiketoiminta HSS Medialle

kirjoittanut

kategoriassa

Alueellisia ja paikallisia lehtiä julkaiseva HSS Media on ostanut Radio Vaasan radioliiketoiminnan. Radio Vaasa jatkaa toimintaansa osana HSS Mediaa. Vasabladetia, Österbottens Tidningiä ja Syd-Österbottenia julkaiseva mediatalo aikoo kehittää paikallisradiota osana digitaalisia palvelujaan.

HSS Median toimitusjohtaja Niklas Nyberg kertoi maanantaina Radio Vaasan haastattelussa, että yhtiö pitää myös tärkeänä paikallisen radiotoiminmnan omistuksen säilymisen Pohjanmaalla.

Radio Vaasan vuodesta 2014 yksin omistanut Anssi Marttinen kommentoi Yle Österbottenille, että paikallisradiolla on ollut viime aikoina taloudellisia haasteita. Marttinen pitää tärkeänä, että paikallinen ja kaksikielinen radioasema voi jatkaa toimintaansa.

HSS Media on laajentanut perinteisestä lehtitalosta digitaaliseen mediaan. Yhtiö hankki omistukseensa markkinointitoimiston viime syksynä. HSS Medialla on toimintoja Vaasan lisäksi Kokkolassa, Pietarsaaressa, Närpiössä ja Kristiinankaupungissa.

Radio Vaasalla on lähetystaajuudet Vaasan seudulla Mustasaaressa, Teuvalla ja Kokkolassa. Se on yksi Suomen vanhimmista paikallisradioista, sillä se aloitti lähetykset joulukuussa 1985 nimellä Radio Vaasa 995 Vasa. Valtioneuvosto myönsi Vaasaan kaksi paikallisradiokokeilulupaa vuonna 1985, mutta toinen luvansaajista eli Vasabladet ei aloittanut lähetyksiä.

Radio Vaasalla on ollut vuosikymmenten saatossa lukuisia eri omistajia. Vuosituhannen taitteessa asema oli mukana Radio Plus -ketjussa, ja vuonna 2000 Radio Plus Vaasan rinnalla toimi lyhyen aikaa toinen ohjelmakanava nimeltään Radio Melody. Plus-ketjun kaatumisen jälkeen vaasalaisradio jatkoi toimintaansa sen työntekijöiden omistuksessa, kunnes yhtiö siirtyi kokonaan Marttisen omistukseen.

Mediamonitori – Yle, Radio Vaasa, Vasabladet (maksullinen)

Artikkelia päivitetty 18.5.2020 klo 21.30: Lisätty tietoa Radio Vaasan omistuksesta ja historiasta.