Ylen teräväpiirtokanavat Digitan UHF-verkkoon huhtikuussa

kirjoittanut

kategoriassa

Ylen tv-kanavien teräväpiirtolähetykset jatkuvat huhtikuun alusta lähtien Digitan UHF-lähetysverkossa, kun DNA lopettaa oman VHF-taajuuksilla toimivan verkkonsa. Digitan jakeluverkkoon siirtyvät Ylen TV1:n, TV2:n ja Teema – Femin HD-lähetykset. Tähän asti ne ovat näkyneet DNA:n verkon kautta noin 85 prosentissa Suomen antennitalouksista. DNA sulkee lähetysverkkonsa ja luopuu verkkotoimiluvastaan ensi kesään mennessä.

Ylen HD-kanavat näkyvät aluksi Digitan kautta noin 85 prosentissa antennitalouksista. Kesäkuun alkuun mennessä kanavat alkavat näkyä kaikkialla manner-Suomessa. Lähes 1 250 000 kotitaloutta vastaanottaa tv-lähetykset antennin kautta. Teräväpiirtolähetysten vastaanottamiseen tarvitaan T2-standardilla toimiva vastaanotin, mutta Ylen peruskanavat näkyvät jatkossakin vanhemmalla T1-tekniikalla varustetuissa vastaanottimissa.

DNA:n VHF-lähetysverkko aloitti toimintansa kymmenisen vuotta sitten. Yhtiö tiedotti jo aiemmin, että MTV3 HD- ja TV5 HD -kanavien jakelu VHF-verkossa päättyy tämän vuoden lopussa. Lisäksi on kerrottu, että VHF-verkossa nyt jaettavat HD-maksukanavat siirtyvät vuoden vaihteessa UHF-verkkoon DNA:n ja Digitan välisellä antenniverkon maksu-tv-toimintaa koskevalla liiketoimintakaupalla. Tilaajat voivat jatkaa maksu-tv-palveluidensa käyttöä ja kanavien vastaanottoa UHF-antennilla.

DNA palvelee tilaajia entiseen tapaan omissa kanavissaan Digitan yhteistyökumppanina. Yhtiö jatkaa  tv-kanavien jakelua kaapeli- ja IPTV-verkoissa.

Mediamonitori – Yle, DNA

{jcomments off}